2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Op de eerste echte koude winterse dag van dit voetbalseizoen, een dag dat een kop snert of uiensoep niet zou misstaan, kwamen, hoe toevallig ‘De Uien’ uit buurdorp Rijnsburg op bezoek. Waarom eigenlijk ‘De uien’? Dan moeten we terug naar de 16e eeuw toen in Rijnsburg na de Spaanse bezetting de landbouw weer opkwam en Rijnsburgse uien internationaal bekendheid kregen.

Nou was het daar de geel-zwarte niet om te doen, die kwamen met zo’n 20 supporters maar voor 1 ding: een lekkere pot voetbal, waarbij ze op voorhand al voor een 3-0 nederlaag hadden willen tekenen. FC Oegstgeest O23 daarentegen wil deze najaarscompetitie als winterkampioen afsluiten en kan met RCL in het kielzog geen punten meer morsen.

Met aanwezigheid van bijna alle spelers (alleen Lars was toeschouwer) was het team completer dan ooit. FC Oegstgeest ging voortvarend van start en had over de gehele eerste helft genomen eigenlijk 5-0 voor moeten staan maar ‘naast’, binnenkant paal of goed keeperswerk stonden een voorsprong in de weg. Of eigenlijk 5-1, anders doe ik keeper Gijs tekort, die met een mooie duik een Rijnsburgs schot uit het uiterste hoekje tikte.

De Rijnsburgers hadden hoop geput uit het scoreverloop van de eerste helft en leken de tweede helft alsnog tot een goed einde te willen brengen. Dat dit soms met (te) pittig ingrijpen te paard ging, leek de Rijnsburgers niet te deren. Warre werd kort na het begin van de tweede helft op zo’n 5 meter buiten het strafschopgebied geschept. De directe vrije trap was een mooie klus voor Benjamin die de bal hard langs de Rijnsburgse muur poeierde. De keeper zat er goed bij maar kon niet klemmen, waardoor in eerste instantie Mo de rebound door een wirwar van Rijnsburgse benen wilde binnenschieten en Timon in tweede instantie daar ook daadwerkelijk in slaagde (1-0).

Door deze achterstand werd het Rijnsburgse spel wat grimmiger, waarbij pittige slidings met gestrekt been telkens maar net goed afliepen. Nadat een Rijnsburgse Boy met geel voor 10 minuten naar de kant werd gestuurd, had de scheids zijn ‘grens’ getrokken en kalmeerde het spel weer enigszins weer. Rijnsburg liet soms met individuele ‘hoogstandjes’ de meegereisde Rijnsburgers genieten, maar veel verder dan net over de middenlijn kwamen ze daar niet mee. Het was eigenlijk wachten op een Oegstgeester treffer die de wedstrijd in het slot zou gooien. Ongeveer 10 minuten voor tijd ontdeed Mo zich met een subtiel wippertje op randje strafschopgebied van zijn tegenstander en versloeg de keeper in de 1 op 1 die daarop volgde (2-0).

Om het krachtsverschil van met name de tweede helft nog beter uit te drukken zou een derde doelpunt wel op zijn plaats zijn en die volgde 3 minuten voor tijd. Thijmen liet op rechts voor de zoveelste keer zijn tegenstander zijn hielen zien, pakte de achterlijn en legde de bal terug op Jens, die geheel vrij voor de keeper zijn dorpsgenoten op een 3-0 achterstand schoot.

Captain Rogier kon weer trots zijn op zijn spelers, dat ze ondanks de vele aanslagen op hun enkels, zich voorbeeldig hebben gedragen en Uiensoep hebben gemaakt van Rijnsburgse Boys.