Facebook Toestaan Niet toestaan

Belangrijke winst voor FC Oegstgeest

10 december 2023 22:00

De wedstrijd van Meerburg tegen FC Oegstgeest was belangrijk want de respectievelijke nummer vier en de nummer drie willen natuurlijk aansluiting houden met de top. Gezien het verloop van de wedstrijd had deze eigenlijk niet meer verdiend dan een gelijkspel. FC Oegstgeest ging toch met de volledige drie punten naar huis (2-3) dankzij goalgetter Daan van Moorsel.

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd Meerburg – FC Oegstgeest gespeeld in Zoeterwoude. De weersomstandigheden waren slecht, veel wind, motregen en de temperatuur was een graad of tien.

Na 19 minuten spelen leed FC Oegstgeest balverlies op het middenveld. Bij de uitval van Meerburg die volgde kwam FC Oegstgeest 1 op 1 te staan. Meerburg profiteerde hiervan door de 1-0 te scoren.

Korte tijd later was de stand alweer in evenwicht door een goede actie van Bob den Hollander op rechts. Hij kon Mario Gianfiglio voor het doel in stelling brengen. Hij maakte feilloos af: 1-1.

Een paar minuten later was het Mario Gianfiglio, eveneens op rechts die een goede voorzet kon geven op Bas Brom. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door keeper van Meerburg. Mario Gianfiglio kon de bal die via de keeper weer in het spel kwam alsnog over de doellijn werken (1-2).

Achteraf gezien hielden de beide partijen elkaar voor rust aardig in evenwicht, waarbij FC Oegstgeest qua kansen de betere partij was.

Slechte start 2de helft
Maar na rust waren de rollen omgedraaid. Al had Mario Gianfiglio direct na rust via een afstandsschot bijna een doelpunt op zijn voeten. De bal raakte echter de lat. Vervolgens zou het zeker tien minuten duren voordat FC Oegstgeest weer een goede aanval kon opzetten. In die tussentijd maakte Meerburg de gelijkmaker (2-2) via een kopbal uit een vrije trap. Al claimde het publiek van FC Oegstgeest dat dit doelpunt vanuit een buitenspel positie was gescoord. Kortom de start van de tweede helft was niet goed voor FC Oegstgeest.

Langzamerhand kon het team van Huig Jan Heeringa weer meer een vuist maken. En kwam het evenwicht weer terug.

Halverwege de tweede helft kwam Daan van Moorsel in het veld voor Bas Brom.

Korte tijd later herhaalde Daan Moorsel een actie zoals vorige week. Uit een vrije bal vlakbij de middellijn genomen door Kevin Driessen, wist hij Daan van Moorsel in het doelgebied te bereiken. Daan op zijn beurt plaatste de bal over de doellijn (2-3).

Aan het eind van de wedstrijd nog even een paar spannende momenten voor FC Oegstgeest. Waaronder een vrije trap voor Meerburg op een meter of 20 van het doel. Het schot werd net naast gewerkt.

De wedstrijd eindigt dus in een 2-3 winst voor FC Oegstgeest. Hoewel FC Oegstgeest iets meer dan Meerburg tot kansen kon komen, had de wedstrijd zeker gezien het spel van FC Oegstgeest in de tweede helft misschien wel een gelijkspel verdiend. Maar evenals vorige week toen invaller Daan van Moorsel twee doelpunten voor zijn rekening nam, was het ook nu Daan die binnen enkele minuten nadat hij in het veld kwam, opnieuw een belangrijk doelpunt wist te maken. Dit zijn belangrijke punten voor FC Oegstgeest.

Volgende week speelt FC Oegstgeest uit tegen Foreholte een herdenkingswedstrijd voor de in maart bij een verkeersongeluk omgekomen Floor Bekkerin en Floris van Dam.

De volgende competitiewedstrijd is op 23 december uit tegen MMO. Dit is een inhaalwedstrijd.

Alle foto's van Meerburg-FC Oegstgeest zijn <hier> te vinden.