Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest overklast Woubrugge

10 maart 2024 22:45

De thuiswedstrijd tegen Woubrugge kenmerkt zich vooral in een dominerend in de eerste helft traag spelend FC Oegstgeest. Ze gingen weliswaar met een 1-0 voorsprong de rust in, maar het spel was niet overtuigend en was af en toe slordig. In de tweede helft veranderde dit beeld volledig, beter en sneller spel resulteerde snel in twee doelpunten. Met een 3-0 stand ging de wedstrijd op slot en kon FC Oegstgeest de wedstrijd rustig uitspelen.

Gezien de plaats die beide ploegen in de ranglijst innemen mag men aannemen dat FC Oegstgeest deze wedstrijd wel winnend zou afsluiten. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen Nicolaas Boys was het dit keer inderdaad ook echt het geval. In de eerste helft kon FC Oegstgeest het grote overwicht pas na 21 minuten omzetten in een 1-0 voorsprong. Tot dan moest het team van Huig Jan Heeringa het doen met kleine mogelijkheden. Ook het doelpunt zelf kwam niet tot stand uit een goed voorbereide aanval. Joey Driessen onderschepte de bal in de verdediging van Woubrugge en zette de bal voor richting Sam Roelen die op zijn beurt doorbrak richting achterlijn en Mario Gianfiglio een voorzet gaf. Mario Gianfiglio maakte probleemloos af: 1-0.
Na de kleine kans waarbij Mario Gianfiglio in de dertiende minuut net voorlangs kopte was dit de eerste echte goed afgeronde kans.
Iets later moest Bob den Hollander uitvallen met een vervelende blessure aan de knie. Joshua Overvliet verving hem.
Aan het beeld van veel overwicht met weinig gecreëerde kansen veranderde in de eerste helft weinig. Wel kwam vlak voor rust een aanvaller van Woubrugge vrij voor keeper Gijs Jansen die vervolgens goed ingreep. FC Oegstgeest ging dus met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.
In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer. Dat liet zich zien in sneller spel en minder fouten dan in de eerste helft. Daarnaast was Paris Alberts vervangen voor  Daan van Moorsel. In de 49ste minuut plaatste Kevin Driessen de vrije trap op links op het hoofd van Daan van Moorsel die vervolgens goed inkopte (2-0), als bewijs van een goede start van de tweede helft.
Iets later viel zelfs de 3-0. Opnieuw op links zette Mario Gianfiglio de bal voor. In het duel dat volgde profiteerde Sam Roelen en maakte de 3-0.
Hiermee ging de wedstrijd in het slot. Iets later kon bijna zelfs de 4-0 worden genoteerd. Maar de voorzet van Mario Gianfiglio op Daan van Moorsel die de bal in één keer op de wreef nam werd deskundig gestopt door de keeper Gijs den Hartog van Woubrugge.
Woubrugge kreeg nog twee mogelijkheden. Echter eerste, een doelpunt werd afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechter Tijmen Kuipers. In de tweede gelegenheid kreeg een speler van Woubrugge een kans voor open doel, hij schoot echter naast.
FC Oegstgeest kon de winst dus relatief probleemloos naar zich toe trekken. Weliswaar had de wedstrijd twee gezichten, maar het team herstelde zich goed in de tweede helft.

Volgende week speelt FC Oegstgeest opnieuw thuis om 14.30 uur tegen SJZ.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te bekijken.