Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest presteert onder de maat

4 maart 2024 0:45

FC Oegstgeest beleefde afgelopen zaterdag een slechte dag. Het team van Huig Jan Heeringa kwam niet echt in het spel zoals de aanhang dit seizoen is gewend. FC Oegstgeest had ondanks een zwakke eerste helft de betere kansen. Tot scoren kwam het echter niet. Nicolaas Boys kreeg in de tweede helft een penalty: 1-0. FC Oegstgeest kon in de resterende tijd de achterstand niet meer rechttrekken. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Afgelopen zaterdag speelde FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Nicolaas Boys in Nieuwveen. Nicolaas Boys bezette tot dan de zevende plek in de competitie en FC Oegstgeest, de tweede.

Kort na de start van de wedstrijd kwam FC Oegstgeest direct in een kansrijke positie. Iets later scoorde FC Oegstgeest zelfs. Maar de 0-1 verscheen niet op het scorebord omdat de scheidsrechter buitenspel constateerde en het doelpunt afkeurde.
FC Oegstgeest speelde vooral lange ballen die regelmatig niet aankwamen bij de beoogde speler. Als reden voor de lange ballen werd het slecht bespeelbare veld genoemd. Maar dit was geen oplossing. De verdediging kwam hierdoor meer onder druk te staan. Heel gevaarlijk werd Nicolaas Boys meestal niet. Maar het resultaat van deze speelwijze van FC Oegstgeest was in ieder geval weinig productief.
Na ongeveer een half uur spelen miste Mario Gianfiglio net aan een pass van Sam Roelen. Bij nog een kans vlak daarna kopte Bob den Hollander net voor langs. Kansen waren er dus wel, maar het team van FC Oegstgeest leed veel balverlies en was niet in goede doen. Kennelijk wist Nicolaas Boys een beetje ‘onder de huid’ van de Oegstgeestenaren te kruipen. FC Oegstgeest nam het vertragende spel van Nicolaas Boys langzamerhand over. Bovendien wisten de spelers van Nicolaas Boys soms met theatrale reacties op overtredingen de scheidsrechter te beïnvloeden met vele gele kaarten als gevolg.
Net voor rust wist Kevin Driessen met een uiterste krachtsinspanning nog een tegendoelpunt te voorkomen door op het laatste moment een schot weg te koppen.
In de tweede helft verbeterde het spel van FC Oegstgeest wel. Er werd beter gecombineerd en passes kwamen beter aan. Echter na enkele minuten kwam de domper. De scheidsrechter oordeelde bij een spelmoment in de zestien van FC Oegstgeest dat dit moest worden bestraft met een penalty. Nicolaas Boys profiteerde hiervan door feilloos te in te schieten: 1-0.
Later in de wedstrijd kwamen zowel FC Oegstgeest als Nicolaas Boys nog wel in kansrijke posities, maar tot scoren kwam het niet meer.
FC Oegstgeest ging teleurgesteld terug naar Oegstgeest. Alleen de slechte grasmat kan natuurlijk niet als schuldige van deze verliespartij worden aangewezen. FC Oegstgeest is de hele wedstrijd niet echt lekker in het spel gekomen dat ze in deze competitie toch regelmatig wel laten zien. Dus deze mindere wedstrijd maar snel vergeten en weer door …

De volgende wedstrijd speelt FC Oegstgeest om 14.30 uur thuis tegen Woubrugge.

Overige uitslagen:
VV Meerburg-MMO 2-0, NSV'46-Teylingen 1-2, LV Roodenburg-VV SJZ 3-0, Stompwijk'92-BGC Floreant 2-1, SV Warmunda-Sporting Leiden 2-1, VV Woubrugge-AVV Alphen 2-4, Nicolaas Boys-FC Oegstgeest 1-0.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.