Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest wint ook de return tegen Roodenburg

25 februari 2024 14:15

Na een flitsende start van FC Oegstgeest in de wedstrijd tegen Roodenburg, zakte het spel in met een tegendoelpunt als gevolg. FC Oegstgeest herstelde zich tijdig en kon de wedstrijd, met onder andere een prachtig doelpunt van Paris Alberts, eenvoudig afmaken. De drie punten konden bijgeschreven. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Voor aanvang van de wedstrijd hield FC Oegstgeest een minuut stilte om het recente overlijden van  oud voorzitter Alex Strating te herdenken.

Na deze minuut stilte was het de beurt aan een jeugdspelertje om de aftrap te doen in de vorm van een dribbel naar Roodenburg keeper Yahya Dkhissi.

Vervolgens kon het echte werk beginnen en hierbij kwam FC Oegstgeest zeer goed uit de startblokken door een snel doelpunt in de zesde minuut van Bob den Hollander. Uit de draai lukte het hem om de bal in de linker hoek te plaatsen: 1-0.

Iets later kon de keeper van Roodenburg met een aantal zeer goede reddingen voorkomen dat FC Oegstgeest verder kon uitlopen. Het eerste kwartier speelde FC Oegstgeest dan ook prima. Maar door het trage spel van Roodenburg zakte dat vervolgens weer af.

FC Oegstgeest begon het trage spel van Roodenburg over te nemen en hierdoor nam ook het aantal fouten weer toe. Een soort van achteruit voetballen dus. Roodenburg kon hierdoor meer gaan aanvallen. De verhoogde activiteit van Roodenburg in het strafschopgebied van FC Oegstgeest leverde toen bovendien ook nog een strafschop op: 1-1.

Nog voor rust kwamen beide ploegen nog een kansrijke posities. Eerst gaf Paris Alberts een prachtige voorzet die helaas door twee man werd gemist en corner gewerkt werd door Roodenburg. Een tweede moment was een trage inzet van Roodenburg die via de paal alsnog in het doel belandde. De scheidsrechter constateerde echter buitenspel. En het derde moment was een doelpunt van Bob den Hollander die goed doorzette op een ogenschijnlijk onmogelijke kans in de zestien meter van Roodenburg: 2-1.

Sterk uit de kleedkamer
Met opnieuw een snel doelpunt kwam FC Oegstgeest zeer overtuigend uit de kleedkamer. Paris Alberts schoot met een prachtig afstandsschot van zeker 30 m afstand van de rechterkant in de linker bovenhoek van het doel van Roodenburg. Keeper Yahya Dkhissi was kansloos: 3-1.

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Verderop in de tweede helft was Roodenburg conditioneel aan het einde van haar latijn. En wat met voetballen niet lukt compenseren voetballers doorgaans met praten. Dat laatste was jammer want het was op zich een zeer sportieve wedstrijd onder supervisie van de goed fluitende scheidsrechter Sander Vijverberg.

In het restant van de wedstrijd vielen nog twee doelpunten in het voordeel van FC Oegstgeest. Halverwege de tweede helft onderschepte Joey Driessen de bal van de keeper en kon eenvoudig afmaken: 4-1.

Het laatste doelpunt kwam op naam van invaller Sam Roelen die in blessuretijd de 5-1 op het scorebord kon zetten.

Volgende week (2 mrt, 14.30 uur) speelt FC Oegstgeest uit tegen Nicolaas Boys. Nicolaas Boys staat nu op de zevende plek na het gelijke spel in de wedstrijd tegen Woubrugge van afgelopen zaterdag.