Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest wint strijd om de tweede plaats van Warmunda

11 februari 2024 16:15

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de inhaalwedstrijd uit bij Warmunda. In een wedstrijd van onderlinge strijd was FC Oegstgeest de bovenliggende partij en met de behaalde winst werd de tweede plaats veiliggesteld.

Het verschil in de onderlinge stand op de ranglijst was 1 punt, FCO stond met 6 punten achterstand op koploper Teylingen op de tweede plaats. De winnaar van deze wedstrijd zou dus op de tweede plaats komen. De mannen van trainer Huig Jan Heeringa hadden wat recht te zetten na de slechte wedstrijd bij en tegen Stompwijk ’92, waarvan verloren werd. Aanvoerder Bob den Hollander begon op de reservebank na een lichte blessure, opgelopen in de vorige wedstrijd.

Op een vol sportpark Overbos was het FC Oegstgeest dat direct het initiatief naar zich toe trok. Al na vijf minuten was het Mario Gianfiglio die uit een corner, genomen door Paris Alberts, zijn team op een 0 – 1 voorsprong zette. De bezoekers waren rustig aan de bal en konden kleine kansjes creëren, terwijl de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk werd voor het FC Oegstgeest doel. Halverwege de eerste helft werd een prachtig doelpunt, gescoord door Gianfiglio, afgekeurd door de scheidsrechter, terwijl veel mensen langs de lijn dit anders zagen. Bij de 0 – 1 stand gingen de ploegen aan de thee.

Na de rust liet Warmunda direct zien dat ze nog meer de strijd aan gingen om de winst naar zich toe te trekken. Dat leidde al snel tot drie corners voor de thuisploeg wat ze echter niets opleverde. Na 20 minuten in de tweede helft werd Bob den Hollander ingebracht voor Paris Alberts. In de rommelige tweede helft met veel strijd hield de FC Oegstgeest defensie onder leiding van Kevin Driesen goed stand, ondanks de druk die Warmunda opvoerde. Daarbij wist de betrouwbare FCO-keeper Gijs Jansen de vele inzetten van de thuisploeg onschadelijk te maken. De paar kansen die Warmunda kreeg gingen naast of over het doel. In de extra tijd van de wedstrijd waren het de invallers die met een prachtige aanval FC Oegstgeest op een 0 – 2 voorsprong zetten. Bob den Hollander bracht Floyd de Ridder in stelling die met een pracht doelpunt de overwinning voor FC Oegstgeest veiligstelde.

Door deze overwinning blijft FC Oegstgeest op de tweede plaats staan met zes punten achter koploper Teylingen, dat moeiteloos won van hekkensluiter MMO. Warmunda volgt samen met Meerburg op 5 punten.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest een uitwedstrijd tegen eerste klasser Spijkenisse in de derde ronde van de KNVB-beker voor amateurs, op sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse, aanvang 14.30 uur.

Bekijk hier alle foto's van Paul Lichtenbeld.