Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest stelt teleur

4 februari 2024 21:00

Voor FC Oegstgeest was de wedstrijd van afgelopen zaterdag een wedstrijd om maar zo snel mogelijk te vergeten. Het team speelde een zeer matte wedstrijd. En, dit terwijl Stompwijk’92 duidelijk op zoek was naar punten. Zij willen natuurlijk zo snel mogelijk uit die gevarenzone komen. Aan de inzet van het team van Erik van Manen lag het zeker niet. De doelpuntenmakers voor Stompwijk’92 waren Mitchell Jacobs en de later voor Mitchell ingevallen Nick Ammerlaan (2-0). (foto's: Paul Lichtenbeld)

Op de vraag na de wedstrijd aan Huig-Jan Heeringa, trainer van FC Oegstgeest, wat een kort commentaar kon zijn op het verloop van de wedstrijd, antwoordde hij: “We hadden een typische offday, snel vergeten en weer verder ...”
In de eerste helft was de ploeg uit Oegstgeest zeker niet scherp en niet bij les. Al heel snel profiteert Stompwijk’92 hiervan. In eerste instantie keurde de scheidsrechter een doelpunt nog af in verband met buitenspel. Maar in de achtste minuut was het Mitchell Jacobs die een gat in de verdediging van FC Oegstgeest zag en de 1-0 op het scorebord kon laten zetten.
Het initiatief was zeker aan de kant van Stompwijk’92, ondanks het feit dat FC Oegstgeest af en toe wel liet zien dat ze technisch zeker niet de mindere waren.
Na bijna een half uur spelen had FC Oegstgeest een grote kans. Roy Elkerbout gaf vanaf de middellijn rechts een prachtige pass op maat aan Mario Gianfiglio in het zestien meter gebied. Mario kon de bal direct aannemen en wilde de keeper met een lob passeren. Helaas ging de bal net naast. FC Oegstgeest was dus zeker niet zonder kansen, maar die van Stompwijk’92 waren talrijker.
FC Oegstgeest begon de tweede helft veel beter, meer inzet en de aanvallen werden zeker gevaarlijker. Ondanks de kansen bleef gelijkmaker echter uit.  Een half uur in de tweede helft (na 76 minuten) was het zelfs Stompwijk’92 dat opnieuw tot scoren kon komen.  Nick Ammerlaan had inmiddels doelpuntenmaker Mitchell Jacobs vervangen en deze zorgde voor de 2-0.
Met dit doelpunt en een weinig kansrijk spelend FC Oegstgeest ging de wedstrijd zo wel in het slot. Als tweede in de ranglijst verliezen van de een team op de elfde plaats mag wel een grote teleurstelling worden genoemd. Dit betekent direct ook een groot compliment voor Stompwijk’92 en trainer Erik van Manen.
Na afgelopen zaterdag staat Stompwijk’92 nog wel onder de streep die leidt tot nacompetitie. Evenals vorig seizoen is ook dit seizoen een verhoogde promotie/degradatie procedure van kracht. Met de inzet die afgelopen zaterdag onder leiding van trainer Erik van Manen met Stompwijk’92 is getoond zou het team zomaar voor een positieve verrassing kunnen zorgen.
Volgende week zaterdag 10 februari speelt FC Oegstgeest opnieuw uit, nu tegen Warmunda om 15.00 uur. Warmunda pakte afgelopen zaterdag de volle drie punten tegen SJZ. Dus dat zou voor FC Oegstgeest een belangrijke waarschuwing moeten zijn om beter voor de dag te komen dan afgelopen zaterdag.

Overige uitslagen:
AVV Alphen-Teylingen 0-4, VV Meerburg-Sporting Leiden 5-0, NSV'46-BGC Floreant 3-1, LV Roodenburg-Nicolaas Boys 0-4, VV Woubrugge-MMO 1-1, SV Warmunda-VV SJZ 1-0, Stompwijk'92-FC Oegstgeest 2-0.