Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest doet goede zaken

28 januari 2024 23:15

Afgelopen zaterdag zat het FC Oegstgeest aan alle kanten mee. Zelf drie punten binnenhalen in een lastige wedstrijd tegen NSV’46. En de concurrentie die punten liet liggen. Met deze winst neemt FC Oegstgeest op plaats twee met één wedstrijd minder gespeeld iets meer afstand van onder andere SJZ, Warmunda en Meerburg. Alleen Teylingen die de wedstrijd eveneens won, moeten zij op plek één nog boven zich dulden. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Al heel vroeg in de wedstrijd wist FC Oegstgeest tot scoren te komen. Na vijf minuten spelen kopte Ruben Morin de corner binnen (1-0). Dat bleek achteraf nog wel de redding te zijn voor FC Oegstgeest. Het overgrote deel van de wedstrijd was er een zonder veel kansen aan beide zijden, met FC Oegstgeest hierbij iets in het voordeel.

Voor het rustsignaal kreeg FC Oegstgeest nog wel twee duidelijke kansen om de voorsprong te vergroten. Roy Elkerbout gaf een mooie steekpass op Sam Roelen, maar Sam Roelen kon de voet toch niet goed achter krijgen. Een tweede kans was voor Paris Alberts, hij begon een solo door de verdediging van NSV’46, maar liep zich uiteindelijk toch vast.

Na rust was het spel aan beide zijden een beetje nerveus. Veel slechte passes en FC Oegstgeest had zich kennelijk voorgenomen om de 1-0 voorsprong te koesteren. Zij stelden zich zeer verdedigend op. Dat is normaal gesproken niet het sterkste punt van de thuisploeg maar dit keer hielden ze goed stand.

In de 69ste minuut gaf Floyd de Ridder een pass op Sam Roelen. Sam Roelen lobt prachtig over de keeper, maar een verdediger zag toch nog kans de doelpoging te verijdelen en schiet de bal corner. Deze kans en de kopkans die Dylan Dijkstra kreeg, waren in de tweede helft eigenlijk de enige lichtpuntjes om de voorsprong te vergroten.

De tegenvallende aanvalskracht van FC Oegstgeest van afgelopen zaterdag, dwong het team tot een verdedigende tactiek. En dat dit met hard werken lukte, is een groot compliment waard voor het team van Huig-Jan Heeringa.

Met de huidige stand na 12 wedstrijden gespeeld heeft FC Oegstgeest op de tweede plek met Teylingen op één en met een wedstrijd minder gespeeld met 3 punten meer dan de nummer drie (SJZ) een goede uitgangspositie voor het vervolg van het seizoen.

Volgende week speelt FC Oegstgeest uit tegen Stompwijk’92 om 15:00 uur.

Overige uitslagen:
vv SJZ-vv Meerburg 1-4, Teylingen-vv Woubrugge 4-0, Sporting Leiden-MMO 4-0, Nicolaas Boys-sv Warmunda 2-2, Roodenburg-Stompwijk'92 1-3, FC Oegstgeest-NSV'46 1-0, BGC Floreant-AVV Alphen 7-3.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.