Facebook Toestaan Niet toestaan

Krappe overwinning FC Oegstgeest

26 december 2023 22:15

FC Oegstgeest startte de inhaalwedstrijd tegen MMO voortvarend. Na 20 minuten wisten ze het grote overwicht om te zetten in een 0-1 voorsprong. Maar gaandeweg zakte het niveau. Ook vielen er in de verdediging van FC Oegstgeest af en toe gaten. Hierdoor werd het tegen het eind van de wedstrijd alsnog spannend. Maar de punten bleven behouden voor de Oegstgeestenaren (0-1).

De inhaalwedstrijd van zaterdag 23 december was eigenlijk gepland in Hoogmade. Maar als gevolg van de slechte staat van het veld door de overmaat aan regen de laatste dagen voor de wedstrijd, is de thuiswedstrijd van MMO bij FC Oegstgeest op kunstgras gespeeld.

De eerste 20 minuten was FC Oegstgeest zowel technisch als qua spel superieur. Al kort na aanvang van de wedstrijd wist Mario Gianfiglio zich via een pass vrij te spelen. De lob die hij over de keeper van MMO wilde spelen ging net over het doel.

Na ongeveer een kwartier had Roy Elkerbout eveneens een grote kans toen hij alleen voor de keeper van MMO kwam. Helaas verzuimde hij om de spreekwoordelijke trekker over te halen.

Een paar minuten later was het wel raak. Bob den Hollander gaf een voorzet op de vrijstaande  Mario Gianfiglio die nu foutloos afmaakte (0-1). In het tweede deel van de eerste helft bleef FC Oegstgeest veel overwicht houden. Maar het leek wel of FC Oegstgeest zich ging meer aan te passen aan het spel van MMO, weinig creatief en alle aanvallen liepen door het midden. De flanken kwamen nauwelijks aan bod.

Een reële kans kreeg Roy Elkerbout nog aan de linker kant. Voordat hij gevaarlijk kon worden werd hij net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap die dit opleverde, werd niet gevaarlijk.

Als gevolg van het feit dat het spel van FC Oegstgeest minder werd, kreeg MMO tegen de rust toch wat meer mogelijkheden. MMO was voor die tijd nauwelijks op de helft van FC Oegstgeest geweest. Daarbij ging FC Oegstgeest zelf steeds slechter met de vele kansen om.

In de tweede helft weet FC Oegstgeest zelfs net aan een tegendoelpunt te blokkeren. Zo dreigde FC Oegstgeest de wedstrijd toch nog onnodig spannend te maken. Puntenverlies was afgelopen zaterdag natuurlijk niet nodig. Gelukkig bleef het bij een enkele kans voor MMO.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg FC Oegstgeest nog diverse grote kansen. Maar in de keeper van MMO vond FC Oegstgeest een geduchte tegenstander. Op dat ene doelpunt in de eerste helft na, hield hij zijn doel netjes schoon.

Ondanks het mindere spel van FC Oegstgeest kon het team de volle drie punten toch noteren. De volgende wedstrijd speelt FC Oegstgeest op 20 januari in Warmond tegen Warmunda, aanvang 15:00 uur.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.