Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

Terwijl Rijnsburgse Boys 1 voor de regiotopper naar Katwijk Zuid was afgereisd en daarmee het prachtige hoofdveld met enorme tribune op Sportpark Middelmors  dit weekend onbespeeld bleef, speelde FC Oegstgeest O23-1 hun eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op veld 4 op De Middelmors tegen Rijnsburgse Boys O23-3.

Op zich was veld 4 een prima veld, maar toch jammer, want met name de eerste helft was van FC Oegstgeester zijde zeker 'hoofdveldwaardig'. Vloeiend lopende combinaties brachten vanaf de eerste minuten de bal in razend tempo van achter naar voor. Al in de 10e minuut leverde dat de voorsprong op, toen David simpel de Rijnsburger rechtsback passeerde en de bal haarscherp afleverde bij de inkomende Fabian, die vervolgens van dichtbij de 0-1 binnentikte.

Toen Fabian twee minuten later van een glijpartij van zijn tegenstander profiteerde en vrij baan had richting de goal, was ook de uitkomende keeper geen belettende factor want de bal werd keurig om de keeper heen gekruld de rechterhoek in (0-2). Lekker Fabian, 2 doelpunten in krap 3 minuten!

“Nu doordrukken” was het devies zodat Rijnsburgse Boys niet in de wedstrijd kon komen. Het spel speelde zich voornamelijk af op Rijnsburgse helft, want zoals de Rijnsburgse Boys coach na de wedstrijd beaamde, was FC Oegstgeest heer en meester en lukte het de Rijnsburgers nauwelijks vaker dan 3 keer naar elkaar over te spelen of de bal werd door FC Oegstgeest onderschept.

Benjamin loste halverwege de eerste helft een schot vanaf zo’n 20 meter die geheid in de kruising zou zijn verdwenen, als de Rijnsburger goalie dit niet met een wonderschone redding had voorkomen. Ook Michiel zag een 1 op 1 met de keeper in het voordeel van de keeper beslist, nadat hij kort daarvoor een vrije schotkans van dichtbij rakelings over zag gaan.

Rijnsburgse Boys was geen schim van zichzelf in vergelijking met de wedstrijd in november vorig jaar, toen zij na een gelijk opgaande strijd als winnaar het veld afliepen. Nu werd Rijnsburgse Boys voortdurend op eigen helft teruggedrongen en was het een hoekschop vanaf rechts die de 0-3 inleidde. De bal draaide naar binnen en werd in eerste instantie weggewerkt, maar niet ver genoeg, zodat de bal opnieuw kon worden ingebracht en van dichtbij door Noah worden binnengeschoten (0-3). Daarmee was ook de ruststand bereikt.

De tweede helft was amper 2 minuten oud of Lex kon vanuit een hoekschop de 0-4 binnenkoppen. Als Rijnsburgse Boys al plannen had om zichzelf de tweede helft terug in de wedstrijd te knokken, dan waren die met deze kopbal de kop ingedrukt. Vincent zag in de 8e minuut zijn vlammend afstandsschot rakelings overzeilen en kort daarna kon Fabian uit een voorzet van Arda bijna zijn hattrick vervolmaken.

In de 17e minuut, op een van de spaarzame keren dat Rijnsburgse Boys in de buurt van het strafschopgebied van FC Oegstgeest kwam en de scheidrechter een vlagsignaal voor buitenspel negeerde, konden zij vanuit een vrije trap de 1-4 binnenschieten. Beetje zuur, maar dan is de beste reactie de benen te laten spreken en zo geschiedde. Vincent gaf na een snelle aanval over links een afgemeten eindpass op Noah, maar die zag zijn intikker binnenkantje voet van dichtbij overgaan. In de 34e minuut, na achterin lang van links naar rechts rondspelen, was daar plotseling de versnelling. De bal werd over rechts langs de zijlijn op Vincent gespeeld, die een aantal meters pakte en de bal voorgaf. Eerst kon de keeper de bal nog wegtikken, maar precies voor de voeten van Arda die de bal vervolgens met overtuiging achter de keeper kon werken. Prachtige aanval en prima afgemaakt (1-5).

Met deze klinkende 1-5 overwinning en dan met name de manier waarop, heeft FC Oegstgeest O23-1 nog maar weer eens laten zien, dat dit team heerlijk kan voetballen. Het was weer genieten voor de vaste kern FC Oegstgeest-supporters langs de kant, al hadden we dat natuurlijk liever vanaf de hoofdtribune gedaan 😉.

‘By the way’ met deze ruime overwinning pakte FC Oegstgeest ook de koppositie na de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie. Volgende week tegen Moerkapelle O23-1, dat 2-2 speelde tegen ARC O23-4. Beide teams kennen we nog niet, dus maar geen voorspellingen.