de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, was de wedstrijd tussen FC Oegstgeest O23-1 en SV Nieuwkoop O23-2 op papier een topper. SV Nieuwkoop met 4 gespeelde wedstrijden en 9 punten op de eerste plaats, gevolgd door FC Oegstgeest met 2 gespeelde wedstrijden en 6 punten.

De coach van SV Nieuwkoop gaf voor de wedstrijd aan dat SV Nieuwkoop deze wedstrijd moest winnen, om hun ambitie kampioen te worden, gestalte te geven. Nou speelt kampioen worden ook bij FC Oegstgeest, dus was het team zowaar met 15 spelers voor het eerst helemaal compleet. Het mooie voetbalweertje en de Hollandse feestavond direct na de wedstrijd speelden hier mogelijk ook een rol.

Maar de ‘pitchers’ en ‘shotjes’ moesten nog even wachten. Eerst tweemaal 3 kwartier er tegenaan. Je zou daarbij verwachten dat beide teams als een pijl uit een boog van de startblokken zouden schieten, maar het was aanvankelijk wat mat. De bal werd langdurig door FC Oegstgeest rondgespeeld, terwijl SV Nieuwkoop bij balbezit zo snel mogelijk aan de overkant wilde komen, maar dit telkens zag mislukken.

In de 10e minuut schoot de arm uit de kom van een Nieuwkoop speler. Even zat de schrik erin, maar de jongen liep rustig naar de omheining en wipte met een handigheidje en wat hulp van zijn medespelers de arm weer terug. Blijkbaar gebeurde het vaker, maar verder voetballen zat er voor hem niet in. Sterkte!

Toen na een kwartier FC Oegstgeest wat meer gas ging geven, werd de druk op SV Nieuwkoop opgevoerd. In de 17e minuut speelde Michiel de bal op rechts breed naar Vincent, die naar binnen stak en met een diagonaal schot de lange hoek vond. Mooie actie en prima doelpunt (1-0).

Enkele minuten later stond wederom Michiel aan de basis van een volgend doelpunt. Dit keer met een voorzet vanaf rechts op Jesse, die teruglegde op Benjamin. Met een draai ontdeed Benjamin zich van zijn tegenstander en schoot van een meter of 15 hard en hoog binnen (2-0).

In de 42e minuut was het weer Benjamin, maar nu van buiten het strafschopgebied die te veel ruimte kreeg en vrij kon uithalen. De niet al te grote Nieuwkoopse keeper zag de bal over hem heen perfect de kruising in krullen. Prachtige goal. 3-0 rusten? Nou, bijna was het 3-1 want een afstandsschot van SV Nieuwkoop in de 44e minuut was buiten bereik van keeper Gijs, die gestrekt naar de hoek ging en de bal buitenkant paal zag afketsen. Ja dus, 3-0 rusten.

Na rust startte FC Oegstgeest weer wat mat, wat captain Rogier, nu even fungerend als assistent-scheidsrechter, geheel niet zinde en zijn team aanspoorde een tandje bij te zetten. Vincent pikte dit op, passeerde op rechts zijn tegenstander op snelheid en krulde de bal in de loop met veel vaart om de keeper in de kruising van de lange hoek. Wat een doelpunt weer, prachtig en 4-0.

Met deze ruime voorsprong was het voor FC Oegstgeest lekker vrijuit voetballen. Op het middenveld waren Arda, Fabian en Thijmen heer en meester en kwam er bij SV Nieuwkoop eigenlijk alleen af en toe dreiging van hun snelle, balbehendige aanvaller, die de Oegstgeest verdediging met zijn snelheid op de proef stelde. Maar Alessio, Jasper, Lex en Timon losten dat samen telkens perfect op, zodat het nooit meer dan dreigend werd.

In de 65e minuut werd Noah de diepte in gestuurd en bleef met de bal aan zijn voeten zijn tegenstander voor; sneed naar binnen en nog eens en werd net binnen het strafschopgebied tegen de benen getikt. Deze overtreding werd door de goed leidende scheidsrechter, Ibrahim terecht met een strafschop bestraft. Vincent werd een hattrick gegund, dus hij nam plaats achter de bal en liet deze buitenkans uiteraard niet onbenut (5-0)

Toch pakte SV Nieuwkoop in de 74e minuut zijn doelpuntje mee. Vanuit een hoekschop bleef de bal in het doelgebied plakken en kon de voornoemde snelle en balbehendig aanvaller de bal van dichtbij binnentikken (5-1). Geen vuiltje aan de lucht, maar toch baalde Rogier zichtbaar van deze onnodige tegentreffer. De reactie vanaf de tribune: “Ach, wij scoren er ook nog wel een”, was natuurlijk nergens op gebaseerd, maar bleek wel de waarheid.

In de 80e minuut stak Jesse de bal naar Alan, die de keeper passeerde, maar vanaf de achterlijn zag dat scoren vanaf daar onmogelijk was en legde hij de bal terug op Benjamin, die vervolgens droog de 6-1 binnenschoot. Terwijl André Hazes al uit het clubgebouw klonk, de duisternis langzaam zijn intrede deed en SV Nieuwkoop niets liever wilde dan zo snel mogelijk naar huis, was het een mooie combinatie tussen Alan en Jesse die de bal uiteindelijk bij Vincent bezorgde, die de einsuitslag met zijn vierde treffer op 7-1 schoot.

SV Nieuwkoop bleek in ieder geval vandaag niet de gedoodverfde kampioen, maar zoals eerder gemeld: “het is nog vroeg in het seizoen en er kan nog van alles gebeuren.