de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Moerkapelle O23-1 kwam op bezoek bij FC Oegstgeest 023-1, wat voor beide teams een eerste ontmoeting was. Eens een keer wat anders dan Rijnsburgse Boys, Lugdunum, RCL of FC Lisse moet je maar denken. ‘Oude bekende’, de straffe wind was wel weer gewoon aanwezig, wat het spel aan weerszijden regelmatig beïnvloedde. Aan de ene kant lastig de bal uit te verdedigen, want hoge ballen waaiden allemaal terug, richting sloot of veld 2 en aan de andere kant belandde dieptepasses veelal over de achterlijn of waren een gemakkelijk prooi voor de keeper.

Moerkapelle had met de wind in de rug na ongeveer een kwartier spelen een eerste mogelijkheid uit een vrijetrap op zo’n 25 meter van het Oegstgeester doel. De bal draaide gedragen door wind vanuit de goed genomen vrijetrap om de muur richting verre hoek. Gijs ging geheel gestrekt en tikte de bal uit de hoek. Hij voorkwam hiermee een achterstand en dat leverde hem terechte schouderklopjes van zijn teamgenoten op.

De opbouw in de 15e minuut ging over rechts en werd verlegd naar links waar de bal op de rand van het strafschopgebied bij captain Rogier belandde. Met een beheerst, geplaatst schot, binnenkant voet, een half metertje boven de grond, door een wirwar van benen, zag de Moerkapelle keeper de bal te laat en kon ‘m uiteindelijk alleen maar uit het goal vissen. Mooi doelpunt en de voorsprong was daar (1-0).

De snelle linkervleugelspeler van Moerkapelle werd meerdere keren met dieptepasses gezocht en gevonden. De FC Oegstgeest verdediging was vaak net op tijd om gevaar te voorkomen, maar in de 25e minuut was er vanuit Moerkapelle voldoende aansluiting om dwars door het midden door te dringen en de 1-1 binnen te schieten.

De eerste helft liep ten einde, toen een Moerkapelle speler bewust en opzichtig Jasper pootje haakte, terwijl zijn medespeler klaarstond het spel met een ingooi te hervatten. Deze onzinnige actie kwam hem op een gele kaart en 10 minuten tijdstraf te staan, maar waarvoor hij zich overigens in de rust nog bij de scheidsrechter kwam verontschuldigen. Beste oké-gasten, die Moerkapellenaren😉

Deze 11 tegen 10 situatie pakte FC Oegstgeest met beide handen aan om nog voor rust weer op voorsprong te komen. Thijmen ontdeed zich op rechts met een mooie sleepbeweging van zijn tegenstander en leverde een afgemeten voorzet op Alan die volledig ongedekt vlak voor de keeper stond. Alan liet deze buitenkans uiteraard niet onbenut en schoot FC Oegstgeest van dichtbij weer op voorsprong. Prima aanval en assist en heerlijk afgemaakt (2-1). Vlak voor het rustsignaal had FC Oegstgeest nog een enorme kans van dichtbij om de wedstrijd mogelijk al de eerste helft te beslissen, maar deze kans werd niet verzilverd.

De tweede helft gaf FC Oegstgeest, geholpen door de wind in de rug, hoogdruk op VV Moerkapelle. Daarmee werden de ruimtes klein, lukte het Moerkapelle nauwelijks zich onder de druk uit te voetballen en creëerde FC Oegstgeest kans op kans.

• In de 12e minuut schoot Thijmen de bal van dichtbij onhoudbaar voor de keeper tegen de kruising
  • 17e minuut eindigde een rush van Noah van zo’n 40 meter, daarbij 3, 4 tegenstanders passerend met een schot in het zijnet, terwijl een passje op de vrijstaande Michiel achteraf misschien een betere optie was geweest
  • 25e minuut legde Vincent, na een slalom tot aan de achterlijn de bal terug op Arda, die de bal vervolgens goed in schoot, maar de keeper een minstens zo goede redding zag maken en was de hoek voor de rebound van Fabian te lastig en trof het zijnet.
  • 3 minuten later was er vertwijfeling bij Fabian en Vincent wie er moest ‘afdrukken’ nadat zij beiden vogelvrij voor de Moerkapelle keeper werden bediend met een voorzet van Jesse. Uiteindelijk werd er dus niet ‘afgedrukt’ en kon de bal worden weggewerkt.
  • Ook een schot van Benjamin in de 31e minuut belandde in het zijnet, nadat hij eerste de volledige Moerkapelle verdediging zijn hielen had laten zien.

Het hoogdruk zetten kostte Oegstgeest natuurlijk de nodige kracht waardoor de voorwaartse druk minder werd en Moerkapelle af en toe weer wat terug kon doen. Met Jasper, Rogier, Lex en afwisselend David, Arda, Noah en Benjamin stond er een solide verdediging, die niks weggaf.

Aan de andere kant van het veld kwam ruimte achter de verdediging waar Vincent en Fabian in de 37e minuut gebruik van dachten te kunnen maken. Vincent liep buitenspel maar bedacht zich en nam niet mee aan het spel, terwijl Fabian niet uit buitenspelpositiie kwam. Omdat de vlag te vroeg omhoogging maar snel weer werd teruggetrokken, stond de Moerkapelle verdediging vertwijfeld met hun armen omhoog naar hun ‘vlaggenist’ te kijken, terwijl Fabian 1 op 1 doorliep naar de Moerkapelle keeper en gedecideerd de 3-1 binnenschoot.

Er was nog overleg tussen de goed leidende scheidsrechter en zijn assistent. De assistent meldde eerlijk dat Fabian niet buitenspelstond en dus werd het doelpunt goedgekeurd. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon FC Oegstgeest met deze mooie overwinning op het stug, soms fysiek maar zeker fair spelende VV Moerkapelle 3 punten bijschrijven en staat het na twee wedstrijden in de voorjaarscompetitie ongeslagen bovenaan.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Warmunda en dat waren vorig seizoen pittige wedstrijden, dus hopelijk zijn we volgende week weer compleet, want alleen met volle bemanning kunnen we vol aan de bak.