de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Zelfs een paar uur voor de wedstrijd was het nog onzeker of Warmunda naar Oegstgeest zou komen, omdat zij geen volledig team op de been konden krijgen, iets waar FC Oegstgeest O23-1 ook regelmatig mee kampt. Juist deze zaterdag was O23-1 met 2 wissels weer eens aardig compleet. Uitstel zou betekenen: inhalen in juni en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daar komt bij dat het met ruim 20° C prachtig voetbalweertje was en dat de O23-1 hun virtuele koppositie graag in een reële koppositie wilde omzetten. Redenen genoeg om de wedstrijd door te laten gaan en de 3 punten in Oegstgeest te houden.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want Warmunda stond met 14 punten en 1 wedstrijd meer gespeeld op de tweede plaats en bij de afgelopen edities tussen beide teams bleek Warmunda een lastig te nemen horde. Ook nu weer waren het onze Warmondse gasten die de eerste fase van de wedstrijd het spel bepaalde en FC Oegstgeest met hoogdruk zetten niet aan opbouwen liet toekomen. Het zal ongetwijfeld op puur toeval berusten, maar toen in de 25e minuut de fotograaf het veld overstak om achter Warmonds doel plaats te nemen (bij het passeren van de Warmunda bank nog gekscherend zeggend dat FC Oegstgeest misschien dan ook de oversteek zou wagen), was het Jesse die op het middenveld de bal onderschepte, op rechts Michiel aanspeelde, die de bal vervolgens bij Vincent in het centrum afleverde. Vincent omspeelde de keeper en tikte de 1-0 binnen. Kijk dat had ik dan maar weer mooi ff op beeld vastgelegd😉

Daarmee had FC Oegstgeest de voorsprong, maar nog niet het initiatief, want dat bleef tot aan de rust grotendeels bij Warmunda. Vijf minuten na hervatting van de wedstrijd verdubbelde FC Oegstgeest de voorsprong, nadat David op links met de bal de achterlijn pakte, teruglegde en de bal fraai werd binnengeschoven. Het leek een brandschoon doelpunt, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel (hoe dan???) en de scheidsrechter nam het signaal over, dus vooralsnog geen 2-0.

Misschien getergd door deze tegenvaller pakte FC oegstgeest het initiatief, kwam meer en meer in het spel, drukte Warmunda terug op eigen helft en begon kansen te creëren. In de 55e minuut ging de bal van Jesse naar rechts op Thijmen, die op zijn eigen Thijmense wijze, al armenzwaaiend zijn tegenstander passeerde en de bal loepzuiver op het hoofd van Alan afleverde. De bal werd slechts centimeters naast gekopt, maar de 2-0 hing in de lucht. Na precies een uur spelen was het raak. De bal ging rond en kwam van links uiteindelijk op rechts bij Vincent die zijn tegenstander omspeelde en de bal fraai in de lange hoek afrondde. Prachtige goal en nu wel 2-0.

Maar Warmunda liet zich niet vrijwillig naar de slachtbank brengen en met hun balbehendige linksbuiten kwamen ze toch regelmatig in de Oegstgeester 16. Veelal eindigde dat met een makkelijk te pakken bal voor Gijs, maar in de 65e minuut moest hij gestrekt naar de hoek om de aansluitingstreffer te voorkomen. De hoekschop die daarop volgde was weer een gemakkelijke prooi voor Gijs. De verre uittrap richting de voorwaartsen van FC Oegstgeest, ging over de Warmondse verdediging heen en leek te eindigen bij de Warmunda keeper, maar Vincent, sneller dan zijn tegenstander, geloofde er nog in en schoot de bal in eerste instantie tegen de keeper en in de rebound in het lege doel (zie onderstaande video de 3-0 en hattrick voor Vincent).

Verwarring tussen de Oegstgeest verdediging en Gijs, bezorgde Warmond een kans op een presenteerblaadje die met beide handen werd aangepakt (3-1). Als Warmunda daardoor misschien nog kans op resultaat dacht te hebben, werd deze de eerstvolgende aanval direct de kop ingedrukt. Michiel op rechts in het strafschopgebied pakt de achterlijn en legde de bal over de keeper en verdediger op het hoofd van Benjamin die van dichtbij kon binnenkoppen (zie onderstaande video de 4-1).

Als er VAR zou zijn geweest dan was de 4-2 in de 85e minuut afgekeurd, want de Warmondse keeper plukte de bal minstens een halve meter achter de achterlijn vandaan om een hoekschop te voorkomen. De assistent-scheidsrechter vlagde niet, dus trapte de keeper uit voor een Warmunda aanval die leidde tot de 4-2. Maar we konden het lijden en FC Oegstgeest had nog een slotakkoord, want in de slotminuut, vanuit een verre uittrap van Gijs ontving Benjamin op links de bal, legde deze vanaf de achterlijn terug op Michiel, die de bal achter zijn standbeen het doel in wilde tikken, maar de bal zag stranden tussen de Warmondse benen. Dit had de kers op de taart geweest, maar het mocht niet zo zijn. Daarmee vond de goed leidende scheidsrechter Ibrahim Cetin het mooi geweest en floot voor de laatste keer.

Deze ietwat geflatteerde 4-2 overwinning bezorgde FC Oegstgeest naast de drie punten ook weer de koppositie en daar was het de jongens van O23-1 om te doen: 'Stel niet uit tot juni wat je vandaag kunt doen'. Volgende week RCL thuis, daar hebben we nog wat mee recht te zetten, dus op naar volgende week.