de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

In het kader van ‘de seniorenteams moeten een aantal keer per seizoen een scheidsrechter voor een jeugdwedstrijd leveren’, was het deze zaterdag de eer aan Arda om de wedstrijd FC Oegstgeest JO13-2 – Stompwijk ’92 JO13-1 te leiden. Na afloop zei hij dat het best leuk was om te doen en dat hij niet veel had hoeven fluiten, waarvan vermoedlijk nog de meeste keer voor de aftrap, gezien de 8-2 uitslag. Goed gedaan Arda!

Vervolgens moest de O23-1 zelf om 14.45 uur op veld 3 spelen tegen RCL O23-1, waarvan half maart nog met 2-0 werd verloren. Met 13 spelers waren we weer met voldoende spelers om het verlies van de uitwedstrijd recht te zetten. Opstelling: Gijs op doel; verdediging: Alessio, Benjamin, Jesse en Lex; Middenveld: Fabian, Arda en Noah, aanval David, Vincent en Michiel; eerste wissel: Thijmen en Alan; afwezig Rogier, Jasper, Timon.

FC Oegstgeest startte gretig om RCL vanaf het eerste balcontact op onmiskenbare wijze duidelijk te maken, dat er hier in Oegstgeest niks te halen viel en het verlies in Leiderdorp echt een vergissing was. Al in de 10e minuut leverde het gretige spel de voorsprong op met een sublieme assist van Michiel op Noah, die vervolgens fraai afrondde. Prachtig doelpunt en 1-0.

In de 20e minuut was het Michiel zelf die bijna de score verdubbelde, nadat hij op rechts behendig de linksback passeerde en de RCL-keeper bijna verraste in de korte hoek. Een vingertop en het aluminium behielden Michiel van scoren. Vijf minuten later, na de zoveelste aanval van FC Oegstgeest en redding van de keeper, nam Fabian op links een hoekschop. De bal belandde in het overvolle doelgebied en vond ondanks de drukte het hoofd van David, die van dichtbij binnenkopte. Lekker David (2-0).

RCL probeerde van alles om door de Oegstgeester laatste linie te breken, maar het stond verdedigend als een blok, werden de RCL-aanvallers met diepe ballen er door de snelle Oegstgeest-verdediging telkens uitgelopen en was Lex zijn tegenstander keer op keer een stap voor om de bal te onderscheppen. Dus na de eerste, nagenoeg kansloze helft zocht RCL de kleedkamer op om een strijdplan te bedenken om het Oegstgeester overwicht te doorbreken.

Na rust leek het erop dat RCL met extra energie de tweede helft wilde spelen, maar FC Oegstgeest blikte en bloosde niet en bleef volharden in dominantie, dat in de 65e minuut de 3-0 opleverde. Een lange aanval, de bal circulerend van links naar rechts, eindigde uiteindelijk bij Alan die opmerkelijk vrij stond slechts enkele meters van de goal. Zijn eerste schot werd nog geblokt, maar de rebound verdween onhoudbaar in het dak van het doel. Mooie lange geduldige aanval en prima afgerond (3-0).

Daarmee was de buit wel binnen en was een eretreffer voor RCL nog het maximaal haalbare. Aangezien zelfs dat RCL op eigen kracht niet lukte, was het uiteindelijk een superknullig eigen doelpunt van FC Oegstgeest, dat hen deze treffer toch bezorgde (3-1). Dit schoonheidsfoutje moest nog wel even weggepoetst worden, dus zette FC Oegstgeest nog maar weer eens aan. Hulde aan de RCL-speler met de vlag, dat hij, ondanks meermaals voor buitenspel appellerende teamgenoten, puur uitging van zijn eigen eerlijke waarneming en het spel liet doorgaan. Dit leverde een mogelijkheid op voor Benjamin die zijn gekrulde schot richting tweede paal nog geplukt zag worden door de keeper en een slalom van Noah dwars door de Leiderdorper defensie eindigend in een rustig balletje richting goal. Toen Fabian de bal een laatste tikkie over de doellijn gaf, gingen wederom alle RCL handen de lucht in, maar de vlag bleef omlaag (4-1).

Vijf keer scoren, 4-1 winnen en rechtgezet wat krom was, was een prima oogst deze zaterdag. Daarmee was de dag nog niet voorbij, want deze middag had O23-1 ook nog kantinedienst en ook van die taak wisten zij zich prima te kwijten. Al met al een lekker productief dagje dus voor O23-1.

Op naar volgende week, voor de belangrijke wedstrijd bij en tegen mede-titelkandidaat Nieuwkoop. Ik ga zeker mee om te kijken, aan te moedigen, foto's te maken en verslag te doen, komen jullie ook aanmoedigen?