Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

De eerste wedstrijd in 2024, tevens de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, was er een om keizers baard. De indeling voor de voorjaarscompetitie is al gemaakt en gaat volgende week beginnen. Ondanks dat en de ijzige kou op sportpark De Roodemolen, stonden maar liefst 14 FC Oegstgeest O23-1 spelers te popelen om weer te mogen voetballen. Ter Leede was iets minder gretig, want zij vreesden al een eerste nederlaag in 2024 tegen het veel hoger geklasseerde FC Oegstgeest.

FC Oegstgeest voetbalde met een 1; 4; 3; 3 opstelling: Gijs op doel; verdediging: Timon, Rogier, Justin en David; middenveld Jesse, Fabian en Arda en aanval: Vincent, Benjamin en Michiel. Thijmen, Lex en Noah stonden eerste wissel en Alessio, Jasper en Alan waren afwezig.

FC Oegstgeest voerde direct vanaf het begin de boventoon, domineerde het spel met het eerste kwartier al een paar speldenprikken richting het Sassenheimse doel. Nog niks echt gevaarlijks, tot na 15 minuten Vincent vanuit een geblokt schot van Michiel, via Benjamin de bal voor zijn voeten kreeg en deze onder de keeper door het doel in schoot (0-1). Mooi afgemaakt en de terechte voorsprong.

Minder dan 3 minuten later stak Justin met de bal aan de voet dwars door het midden over en loste een schot dat voorlangs dreigde te gaan. David reageerde bij de tweede paal alert en kon het afgezwaaide schot van dichtbij binnenlopen (0-2).

Statistisch leek een grote uitslag voor de hand liggend, maar zoals zo vaak in de voetballerij blijken statistieken geen goede basis voor een voorspelling. Zo ook nu niet, want Ter Leede zette een tandje bij en de twee ploegen deden deze fase van de wdstrijd niet voor elkaar onder. Sterker nog, FC Oegstgeest kwam in de 32e minuut goed weg toen een spetterend afstandsschot over Gijs heen de bovenkant van de deklat schampte en we dus alsnog met 0-2 konden rusten.

Terwijl een handjevol de kou trotserende FC Oegstgeest-ouders zich in de rust te goed deden aan broodjes warme worst en chocomel, werden in de kleedkamers de plannen voor de tweede helft gesmeed. Het plan van het team dat een achterstand wil ombuigen in een voorsprong is doorgaans strijdlustiger dan dat van het team dat de voorsprong wil consolideren en dat was precies wat we de tweede helft zagen gebeuren. Een strijdlustiger Ter Leede tegen een slordig voetballend FC Oegstgeest. Gijs kon begin tweede helft een paar keer redding brengen, maar in de 59e minuut werd de wederom slordige Oegstgeester opbouw afgestraft met de aansluitingstreffer (1-2).

Ter Leede had de vrees op verlies van zich afgeschud en ging daarna vol overgave voor de gelijkmaker, waar het dan ook geruime tijd naar toe leek te gaan. Een onbesuisde actie op de enkel van captain Rogier, kwam een Ter Leede speler op 10 minuten tijdstraf te staan. De manmeersituatie was net dat zetje dat FC Oegstgeest nodig had om het spel weer te doen kantelen.

Mijn vraag aan Benjamin of het een schot of een voorzet was, werd door hem slim afgedaan met: “Het was een doelpunt”, daarmee de 1-3 in de 77e minuut en de eindstand verklarend. Met deze 3 punten opgeteld komen we aan 18 punten en eindigen we op een mooie gedeelde 2e plaats. In de voorjaarscompetitie spelen in de 1e klasse 2, te beginnen volgende week tegen Rijnsburgse Boys O23-3, waar we vanuit het bekertoernooi nog een appeltje mee hebben te schillen, dus ……. Tot volgende week.