Sportlaan 10
2215NA
VOORHOUT
tel. 0252-210751

FC Lisse, Foreholte en FC Oegstgeest deelden voor aanvang van deze wedstrijd met een ongeslagen status de koppositie. Hoe dan ook zou daar na deze wedstrijd verandering in komen, dus stond er wel iets op het spel op Sportpark Elsgeest in Voorhout.

Eerste helft
Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Het goede kunstgras was lekker nat, waardoor de bal snel van kant werd verplaatst en eigenlijk van beide kanten er goed en verzorgd voetbal werd gespeeld. Eerste 5 á 10 minuten was Foreholte wat sterker, maar daarna kreeg FC Oegstgeest iets meer rust (en ook durf) aan de bal, waardoor het Oegstgeester spel sneller en beter werd en liep Foreholte eigenlijk achter de feiten aan.

In die periode noteerde FC Oegstgeest een paar grote kansen:
• 20e minuut: vloeiende aanval over rechts, gevolgd door schot van Jasper dat bewust door Alan van richting werd veranderd, maar door Foreholte van de doellijn gehaald. Deze mooie aanval had een beter lot verdiend.
• 25e minuut: Rogier stak Noah binnendoor weg en laatstgenoemde kwam daarmee 1 op 1 met de Voorhoutse keeper. Zijn schot scheerde rakelings voorlangs.
• 30e minuut: Teruggetrokken voorzet van Benjamin, gevolgd door een schot van Noah en een redding van de keeper met z’n teen.

Rust (0-0)

Tweede helft
Na rust hetzelfde spelbeeld: Oegstgeest was sterker, alhoewel het allemaal wel iets rommeliger ging dan de eerste helft. Desondanks had FC Oegstgeest nog de overhand en liet weer een aantal kansen aantekenen:
• Michiel weggestoken door Rogier, maar de bal van het schot van Michiel ging ook voorlangs
• Noah 2x weggestuurd door Fabian, maar ook deze beide kansen werden niet verzilverd (voorlangs en zijnet).

Toen in de 75e minuut viel toch eindelijk de verdiende 0-1. Vanuit de opbouw kreeg Vincent de bal op de helft van de tegenstander. Hij stak de bal uit de draai naar Michiel die daarmee 1 op 1 kwam. In plaats van schieten behield Michiel het overzicht, kapte z’n tegenstander uit en legde de bal breed op Fabian, die de bal voorts voor het binnenlopen had. Prachtige aanval en zoals gezegd een verdiende voorsprong (0-1)!

Foreholte drong na de 0-1 meer aan om wat te forceren en was daarbij al twee keer gevaarlijk (schoten voorlangs en over). In de 80e minuut viel door pure pech toch de gelijkmaker. Een lange doorgeschoten bal werd rustig door Jesse teruggetikt op keeper Gijs, die de bal hard naar voren wilde schieten. Daarbij schoot hij de bal hard tegen Jesse op, waardoor de bal suf het eigen doel in rolde (1-1). Onverdiend natuurlijk, maar ook die tellen ook en FC Oegstgeest kon weer opnieuw beginnen.

Daarmee lag de wedstrijd weer open en gingen beide ploegen vol voor de winst. Het bleef de eindfase daardoor aan beide kanten rommelig. FC Oegstgeest kreeg in de 85e minuut een vrije trap op 25 meter van de goal. Rogier nam plaats achter de bal en krulde deze richting tweede paal, waar Benjamin hem knap binnenliep (1-2). Daarmee was de overwinning binnen, want deze voorsprong werd de laatste 5 minuten niet meer uit handen gegeven.

Captain Rogier meldde na de wedstrijd trots te zijn op zijn team en blij te zijn met deze overwinning want daarmee is een van de twee rechtstreekse concurrenten op 3 punten gezet en wordt de koppositie alleen nog met FC Lisse gedeeld. Niet onvermeld mag blijven dat de scheidsrechter een uitstekende wedstrijd leidde, nogmaals dank daarvoor.