Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Captain Rogier was er niet bij, maar wist met de samenvatting in het vorige verslag van de wedstrijd tegen Lugdunum O23-1: “Vreemd, maar dat hebben we altijd. We zijn hier altijd de betere ploeg, maar komen hier moeilijk tot scoren.”, al hoe het ook deze keer af zou lopen. Met 4 wisselspelers uit de JO19-2 kon FC Oegstgeest lekker doorwisselen.

De wedstrijd startte met een Tony’s Chcocolonely ‘Je wordt bedankt’ reep voor de scheids, van de FC Oegstgeest gelegenheidsaanvoerder Jesse, daarmee de ‘Week van de scheidsrechter’ gestalte gevend.

FC Oegstgeest begon voortvarend, met de eerste 3 minuten al een kopbal van Fabian op de paal en een spetterend afstandsschot van Benjamin op de lat. Dit beloofde veel, maar Lugdunum had deze eerste fase de bus in de 16 geparkeerd en het Lugdunum doel hermetisch gesloten.

Gaandeweg de eerste helft kroop Lugdunum uit zijn schulp en liet zich met snelle counters, veelal over links, regelmatiger op de helft van FC Oegstgeest zien. Niet dat dat tot grootse kansen leidde, maar daardoor kalfde de dominantie van FC Oegstgeest wel af.

Tegen het einde van de eerste helft had Lugdunum plotseling zelfs een kans, omdat de scheidsrechter weigerde voor buitenspel te fluiten, ondanks dat iedereen op de Kikkerpolder zag dat de aanvaller minstens 3 á 4 meter buitenspel stond en grensrechter daar ook keurig voor vlagde. Maar de 3 - 4 meter werd door de Oegstgeester achterhoede op tijd ingehaald, zodat het schot gekraakt kon worden. Met de beginstand nog op het scorebord, gingen de spelers voor de rust naar de kleedkamer.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld: Een beter FC Oegstgeest en een stug verdedigend Lugdunum met af en toe een counter, die vaak al net over de middenlijn onschadelijk werd gemaakt. Het was wachten op de 0-1 die de wedstrijd zou kunnen openbreken. Het was invaller Fernando die in de 68e minuut vanaf rechts naar binnenkwam en zichzelf al slalommend en tackles ontwijkend in kansrijke positie manoeuvreerde om vervolgens in de korte hoek de keeper te verschalken (0-1).

De voorsprong was daar, maar de wedstrijd brak niet open. Lugdunum nam blijkbaar genoegen met deze kleinst mogelijke nederlaag en besloot niet tot een eindoffensief. Daarmee leek het dat de wedstrijd in 0-1 zou eindigen, tot in de allerlaatste seconde, toen Jens op links met een schaar zijn tegenstander omspeelde en de keeper door de benen verraste (0-2). De aftrap kwam niet meer, want de tijd was om en 3 punten mee naar Oegstgeest. Dank aan de invallers en hun productiviteit.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken. Klik hier.