Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-214098

Met aanvangstijd van 9.45 uur was het een vroegertje op sportpark De Roodemolen in Sassenheim voor de wedstrijd tegen Teylingen O23-1, dus rond 9.00 uur druppelde het team langzaamaan binnen. In kleedkamer 26 werd iedereen wakker ‘geblazen’ door de beats uit maar liefst 2 JBL boomboxen, dus fit en gefocust konden we met een volledig elftal plus 1 reserve op tijd aan de wedstrijd beginnen. Het was goed Alessio na weken blessureleed weer op zijn vertrouwde rechtsachter positie te kunnen begroeten.

FC Oegstgeest pakte direct het initiatief en hadden we met een bijna eigen doelpunt van Teylingen (terugkopbal op de lat) en een afstandsschot van Benjamin dat maar net naast ging, de eerste 5 minuten al twee aardige mogelijkheden voor de 0-1. Kort daarop had Teylingen hun eerste kans met een snelle uitval dwars door het midden, gevolgd door een hard schot richting rechterhoek. Gijs was alert en met een fraaie duik tikte hij de bal tot corner. Prima redding en FC Oegstgeest was gewaarschuwd voor Teylingens snelle omschakeling.

FC Oegstgeest had het betere van het spel en kon tot rand strafschopgebied vrijuit combineren, maar de beslissende pass de 16 in was vaak onnauwkeurig. Dus moest het van afstand en het schot van Jesse in de 15e minuut vloog rakelings over. Op het half uur lukte het uiteindelijk wel om het strafschopgebied in te combineren. Na minutenlang balbezit voor FC Oegstgeest waarbij de bal meerdere keren van voor naar achter, van links naar rechts was gegaan, kwam de bal uiteindelijk bij Rogier die op rechts een een-tweetje aan ging met Jesse en vervolgens een een-twee-eentje met Michiel, die daardoor 1 op 1 met de keeper kwam en fraai binnenschoot. Daarmee werd een geduldig en fraai opgezette aanval prachtig en doeltreffend afgerond.

In plaats van dat FC Oegstgeest nu doordrukte, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Teylingen, dat wat vaker het initiatief nam waardoor het spel meer richting helft FC Oegstgeest verschoof. Niet dat Teylingen tot grootse kansen kwam, want daarvoor was ook hun spel te onnauwkeurig en de verdediging van FC Oegstgeest te standvastig. Tot aan de rust bleef de stand 0-1.

Na rust, waarbij Timon als 13e speler aansloot, nam FC Oegstgeest op jacht naar de bevrijdende tweede treffer het initiatief weer over, maar wat ze ook probeerden, het lukte maar niet om het net te vinden. Met de wind in de rug waren dieptepasses vaak te diep en strandden combinaties of mooie individuele acties van Vincent, Noah en Benjamin steevast in de muur die Teylingen in eigen 16 had gevormd.

Dan houd je je hart vast als Teylingen plotseling met een spaarzame tegenaanval vrij voor keeper Gijs verschijnt. De lob mislukte dus werd het een eenvoudige vangbal voor Gijs. Zo kroop de wedstrijd naar het einde en kroonde Michiel zich met zijn doelpunt in de 30e minuut tot matchwinnaar. Prima toch, want ook deze 0-1 overwinning levert gewoon 3 punten op.

Volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen Warmunda, waarmee FC Oegstgeest (6 uit 2, doelsaldo +3) bij winst de huidige positie (3e) achter FC Lisse (9 uit 3, doelsaldo +13) en Foreholte (9 uit 3, doelsaldo +6) kan verstevigen of bij ruime winst zelfs kan verbeteren, maar daarover volgende week meer.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken, klik hier.