de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Ondanks of misschien wel omdat er meerdere spelers van Warmunda O23-1 in het verleden bij FC Oegstgeest of voorlopers UDO of VV Oegstgeest hadden gespeeld, stond er best wat ‘spanning’ op deze wedstrijd. Spanning die tot het eind van de wedstrijd zou blijven en het spel zo nu en dan er niet fraaier op maakte. Jasper was weer terug na maanden blessureleed en met aanvulling van een tweetal JO19-2 spelers (Ciro Sayago Guillot, Francisco Fernandez) was FC Oegstgeest O23-1 met 15 spelers compleet.

Al bij de eerste de beste gelegenheid voor Warmunda, een corner in de 3e minuut, bleef de bal ‘plakken’ in Oegstgeests strafschopgebied en lukte het Warmunda de bal vanuit die scrimmage van dichtbij achter keeper Gijs te tikken. Als je dan met 0-1 achter komt, dan maar beter zo vroeg mogelijk, zodat je nog een hele wedstrijd hebt om orde op zaken te stellen en dat is precies wat FC Oegstgeest deed.

Gelijk vanaf de 0-1 nam FC Oegstgeest op jacht naar de gelijkmaker het heft in handen, waarin ze in de 6e minuut al bijna succesvol waren. Michiel passte vanaf rechts op de op snelheid zijnde Benjamin, die dwars door het midden met 2 tegenstanders op zijn hielen het strafschopgebied bereikte en een geplaatst schot kon afleveren. De keeper was verslagen maar de paal behoedde de gelijkmaker.

Warmunda kon onder aanvoering van Rens van Delft niet veel meer doen dan het opstormende FC Oegstgeest tegenhouden, maar diezelfde Rens ging in de 20e minuut op een voorzet van Benjamin in de fout en maaide over de bal heen. Noah die achter hem opdook had daardoor vrij spel en schoot onberispelijk binnen (1-1).

Bij een van de spaarzame aanvallen van Warmunda in de 28e minuut, nadat de FC Oegstgeest verdediging twee keer ‘mis zat’, moest keeper Gijs met een sliding corrigerend optreden en de bal voor de aanstormende spits wegschieten. Enkele minuten later, we tellen de 35e minuut, omspeelde Michiel langs de rechter zijlijn zijn tegenstander een gaf de strak voor. Deze voorzet werd niet goed verwerkt door de Warmondse verdediging, waardoor de bal bij Arda belandde, die met een kapbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been zette en voorts de bal geplaatst de lange hoek in schoof. Daarmee was de achterstand omgedraaid en konden we met een voorsprong rusten.

Met extra adrenaline kwamen de jongens van Warmunda uit de kleedkamer, omdat zij deze wedstrijd koste wat het kost niet wilden verliezen. Ondanks de energie die Warmunda erin stopte, was er voor de Warmonders geen doorkomen aan, want elke aanval, elk initiatief eindigde uiteindelijk bij verdediger Timon. Aan de andere kant was Thijmen op links keer op keer de rechtsback te snel af en was het bij tijd en wijle een waar slagveld rond de middencirkel. Halverwege de tweede helft kon de Warmondse keeper een hard afstandsschot niet controleren en had Lex vanuit de rebound de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien, maar de keeper corrigeerde zijn fout en blokte het schot.

Daarmee bleef de wedstrijd open, spannend en werden de duels pittiger. Scheidsrechter André had zijn handen vol de wedstrijd in goede banen te leiden. Dit ging overigens niet geheel zonder gele kaarten en bijbehorende tijdstraffen, zodat het op enig moment 10 tegen 9 was en korte tijd daarna door alle commotie ook even 11 tegen 12, maar dat werd razendsnel gecorrigeerd.

Ondanks de spanning tot de laatste minuut kwam de voorsprong eigenlijk niet meer in gevaar en sleepte FC Oegstgeest de winst en 3 punten binnen. Het is mooi te zien dat FC Oegstgeest O23-1 ook wedstrijden waar strijd geleverd moet worden, winnend kan afsluiten. Mooier nog was te zien, dat beide teams, ondanks de pittige duels en vurige momenten, elkaar na het laatste fluitsignaal met respect en vriendschap de hand schudden en bedankten voor de wedstrijd. En zo hoort het ook!