Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Nadat de O23-1 het vorige week op het superwarme kunstgrasveld 2 zonder wissels het één helft had volgehouden tegen Rijnsburgse Boys, werden de tweede helft alvast alle tegendoelpunten voor het hele seizoen geïncasseerd (2-8). Daarmee waren de kansen om door te bekeren tot een minimum gereduceerd en was de uitwedstrijd tegen Lugdunum 023-1 er eentje om de verloren kampioenswedstrijd van vorig seizoen revancheren.

Toentertijd op een sfeervol hoofdveld met vlaggen, wimpels, muziek, vuurwerk en ruim 100 toeschouwers. Nu op het sfeerloze honk-, slagbal- annex voetbalveld 2 met slechts een handjevol trouwe Oegstgeest supporters. Weer was het warm dus drankpauzes op beider helften waren geen overbodig luxe voor de jongens, behalve voor de scheids, want die maakte zich niet al te druk in en rond de middencirkel.

FC Oegstgeest was de gehele wedstrijd de betere ploeg, had, ik vermoed 80% balbezit en creëerde volop kansen. Desondanks viel de 0-1 pas in de 65e minuut, toen Jesse vanuit de laatste linie mee opgekomen was en van net buiten het strafschopgebied een onhoudbare droge schuiver in de linkerhoek afleverde (0-1).

Captain Rogier reageerde na afloop van de wedstrijd op mijn inschatting dat als FCO alle 100% kansen zou hebben verzilverd het 0-10 of 0-12 had geworden: “Vreemd, maar dat hebben we altijd. We zijn hier altijd de betere ploeg, maar komen hier moeilijk tot scoren.”

Daarmee vatte Rogier de wedstrijd in één zin samen, want ondanks wat onschuldige speldenprikjes van Leidse zijde was het een en al Oegstgeest dat de klok sloeg. Thijmen had een kwartier voor tijd de 0-2 op zijn slof, toen zijn gekrulde schot, ter afronding van een perfecte aanval, richting kruising vloog, maar de Leidse keeper een onmogelijke redding zag maken. Noah leverde een snoeihard schot recht op de vuisten van de keeper, Benjamin beproefde de lat met een afstandsschot en zijn intikkertje van dichtbij uit een voorzet van Thijmen rolde rakelings naast, terwijl een geplaats schot van Michiel datzelfde deed.

Gelukkig verdubbelde FCO vlak voor tijd alsnog de score, toen een pass van Jesse dwars door het midden Benjamin 1 op 1 met de keeper bracht en de lob over de uitkomende keeper eindelijk het net deed bollen (0-2).

Zoals gezegd was deze overwinning niet voldoende om verder te kunnen gaan in het bekertoernooi, maar hebben de boys waarschijnlijk wel voldoende vertrouwen getankt om volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Warmunda met goed gevolg te volbrengen. Tot volgende week.