Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Het seizoen voor FC Oegstgeest O23-1 startte met een bekerwedstrijd op sportpark Ter Specke tegen FC Lisse O23-3. Dit FCO-team bestaat uit ‘oude’ bekenden: Gijs Laurense (k), Thijmen Meekers, Jesse Verdam, Alessio Tomei, Jasper Kunst, Benjamin Cornelissen, Rogier van der Zalm (c), Timon van Dael, Fabian de Klerk en Michiel Vlasveld en ‘nieuwkomers’: Justin de Wit, Alan Korish, Daniel Mirck, David van der Meij, Noah Theesing, Vincent Wijnands, Lex Hakkens en Arda Yagci.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud FC Oegstgeest mocht zijn eerste corner nemen. Fabian krulde de bal het doelgebied in, waar de bal in eerste instantie werd weggekopt. Fabian kon de bal oppikken en terugleggen op Jesse rand strafschopgebied, die direct met een droge knal de 0-1 liet aantekenen. Je kan maar beter duidelijk zijn over je bedoelingen.

Met veel druk naar voren werd FC Lisse in de beginfase bijna continu op eigen helft vastgezet en was FCO keer op keer gevaarlijk en in de 10e minuut ook erg dichtbij de 0-2, toen Benjamin over rechts zijn tegenstander op snelheid klopte, naar binnentrok en de bal over de keeper op bovenkantlat lobde. Maar de 0-2 was onvermijdelijk, want FCO zette aanval na aanval op en bleef maar druk zetten op de FC Lisse defensie, maar de schoten op goal werden telkens door een wirwar aan Lisse benen geblokt. Tot de 17e minuut toen wederom Jesse op de rand van het strafschopgebied zichzelf vrijspeelde en de bal via een FC Lisse been langs de keeper in het doel zag belanden (0-2).

Rond de 30e minuut werd een prima een-tweetje en dito doelpunt door de scheidsrechter vanuit de middencirkel wegens buitenspel afgekeurd, terwijl de assistent zijn vlag netjes naar beneden hield. Maar de opbouw uit de indirecte vrijschop werd dermate knullig genomen dat Noah de bal nog in het strafschopgebied kon veroveren en voor de 0-3 kon binnetschieten, de FC Lisse spelers elkaar verwijtend achterlatend.

In de 35e minuut legde Thijmen de bal vanuit een corner op rechts bij de tweede paal, waar Jasper de bal oppikte, teruglegde op Vincent, die de bal vervolgens overtuigend binnenschoot (0-4). Deed FC Lisse dan helemaal niets terug? In de 37e minuut kwam FC Lisse eindelijk met een aantal spelers op de helft van FC Oegstgeest en schoot vanaf links op goal. De bal werd geweerd en kaatste terug in de voeten van een FC Lisse aanvaller recht voor de goal. Zijn schot vanuit een sliding slipte door de FCO-verdediging en trof Oegstgeests doel onhoudbaar voor keeper Gijs in het uiterste linkerhoekje (1-4).

Rust

De tweede helft startte met nieuw elan van Oegstgeester zijde, waarbij de FC Lisse goalie met ferme schoten werd getest, maar we moesten toch bijna een kwartier wachten alvorens diezelfde keeper moest ‘vissen’. Al een paar keer was Michiel dichtbij, maar zijn schuiver in de 14e minuut, laag over de grond in de linkerhoek was wel doeltreffend (1-5). Het spel van FCO werd bij deze stand nog opportunistischer en met veel spelers voor de bal had FC Lisse plotseling vrije doorgang richting Gijs, maar in een reflex wist hij de 1 op 1 in zijn voordeel te beslissen. De bal ging vervolgens razendsnel weer terug naar andere kant en sneed Arda met een mooie dribbel dwars door het midden van de FC Lisse verdediging. Alleen een overtreding kon hem afstoppen met een strafschop tot gevolg. Jesse benutte deze unieke mogelijkheid om zijn hattrick te vervolmaken (1-6).

Maar de gifbeker was voor FC Lisse nog niet leeg, want slechts enkele minuten later was het Fabian die 1 op 1 met de keeper de bal binnenkant voet de rechterhoek van het doel in plaatste (1-7). FC Lisse smachtte al enige tijd naar het eindsignaal, toen Michiel de bal behendig over de voet van zijn tegenstander wipte en daarmee Jesse volledig vrijspeelde. Voor Jesse vervolgens een koud kunstje om met zijn 4e doelpunt de einstand op 1-8 te schieten.

De meningen waren eensluidend: “Bij FC Oegstgeest zat veel meer voetbal in de ploeg dan FC Lisse” en juist daarom is het zo jammer dat dit talentvolle team geen trainer heeft. Dus bij deze een oproep namens het team: FC Oegstgeest O23-1 zoekt een trainer voor de dinsdagavond training. Interesse? Meld je bij John Slierings, bestuurslid voetbalzaken ([email protected]).

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken, klik hier.