Mieniekamp 2022: Donderdag

Mieniekamp 2022: Donderdag

26 mei 2022 19:15


Het FCO Mieniekamp wordt dit jaar voor het eerst in drie jaar weer georganiseerd! Dit weekend komen er heel veel kinderen naar de club om te slapen, spelletjes te spelen, te dansen, en nog veel meer leuke activiteiten te beleven. Van elke dag wordt er een verslagje gemaakt, zodat alle ouders en andere geïnteresseerden op de hoogte blijven van alle fantastische dingen die de kinderen meemaken.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: Mieniekamp! Alle kinderen hebben een hele ochtend in spanning af moeten wachten, en toen konden ze hun spullen pakken en lekker naar de voetbal. Om 11:00 kwamen ze aan, waarna iedereen zich netjes heeft aangemeld in de kantine en ze een schitterend neongeel shirt kregen. Alle kinderen gingen toen op weg naar hun tenten, waar ze werden ontvangen door de tentbegeleiders en ze hun spullen kwijt konden. Toen iedereen helemaal gesetteld was, verzamelden we met z’n allen bij de tafels en kon de eerste activiteit beginnen!

Onder leiding van de JO16 kregen alle kinderen een voetbalclinic op het hoofdveld. Alle teams gingen samen het parcours af dat de trainers voor hen hadden klaargezet. Hier hebben ze verschillende voetbalspellen gedaan, onder andere een heus jeu de (voet)boule en een estafetterace! Na de clinic waren de kinderen goed uitgeput van al het rennen, passen en dribbelen met de bal, dus was het een mooi moment om te lunchen. Iedereen had een lunchpakketje mee gekregen van thuis (dankjewel ouders), en ze kregen volop appels en limonade.

Na de lunch hadden de kinderen even de tijd om te doen waar ze zin in hadden, en ging daarna iedereen zich klaarmaken voor de volgende activiteit: zwemmen! De spullen werden gepakt en we vertrokken met z’n allen naar Aquamar in Katwijk. Hier hadden de kinderen twee uur lang plezier in het water, in de glijbaan en van de springplank. Er zijn veel mooie salto’s gemaakt en er is schitterend gedoken. Een paar blauwe billen van het water, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Om 15:45 ging iedereen weer douchen en naar de kleedkamer, waarna we weer naar de club reden.

Eenmaal terug op de club gingen de springkussens open en kon iedereen lekker springen en dwazen over de stormbaan. Na al het springen, lachen en zwemmen had iedereen toen op een gegeven moment wel een beetje trek. Gelukkig kwam daar het avondeten: pannenkoeken! Gezellig met z’n allen aan de tafels aten we zonder bordjes en zonder bestek de heerlijke pannenkoeken die ouders hadden gemaakt. We hebben er wel bij gezegd dat dit alleen op Mieniekamp mag, en dat ze thuis weer keurig hun mes en vork moeten gebruiken. Door de harde wind was het soms lastig om de poedersuiker op de pannenkoeken te krijgen, en is er bij velen het een en ander in het haar beland. Gelukkig heeft iedereen meer dan genoeg kunnen eten, want er stond ze nog een druk avondprogramma te wachten.

Eerst gingen we na het eten al lekker dansen op het hoofdveld! De echte Mieniekamp klassiekers kwamen uiteraard langs, zoals “Van links naar rechts” en “Kom pak je lasso maar”. Hierna gingen alle kinderen weer lekker verder springen op de springkussens, en moest de (oude) kampstaf even zitten om ervan bij te komen. Hierna werd iedereen weer hard aan het werk gezet, want de voetbalwedstrijd tussen de Mienies en de Kampstaf ging van start! De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, en is uiteindelijk door strafschoppen geëindigd in een overwinning voor de Mienies. Voor de rest van de avond staat nog een gezellig disco op de planning! Iedereen heeft verkleedkleren meegenomen om vanavond te stralen in een outfit die past bij de eerste letter van zijn of haar naam. Dit belooft een ontzettend leuk feestje te worden, met muziek van DJ Luuk. In het verslagje van morgen zal uitgebreid worden verteld hoe dit allemaal is gegaan, maar nu gaan wij ons snel omkleden voor de disco!

Hieronder staan een aantal foto's, en ga voor de rest van de foto's naar deze link:mnkmp-20220526-041.jpg
mnkmp-20220526-146.jpg
mnkmp-20220526-166.jpg
mnkmp-20220526-186.jpg
mnkmp-20220526-240.jpg
mnkmp-20220526-265.jpg
mnkmp-20220526-304.jpg
mnkmp-20220526-336.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!