Het herziene vrijwilligersbeleid

Het herziene vrijwilligersbeleid

30 april 2022 10:30

Vrijwilligerscommissie

De vrijwilligerscommissie van FC Oegstgeest is de afgelopen tijd bezig geweest met een herziening van het vrijwilligersbeleid van onze club. Het vrijwilligersplan is herzien en gepresenteerd. Hiermee kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op onze club kan blijven genieten van de sport en alles daar omheen!

Op dinsdag 19 april werd op een informatieavond het herziene vrijwilligersbeleid gepresenteerd. Er was veel  belangstelling met leuke gesprekken. De commissieleden vertelden over de vijf pijlers: kennismaking, verbinding, waardering, kwaliteit en ontwikkeling. De belangrijkste aandachtspunten zijn een warm welkom voor nieuwe leden (het welkomstcomité), heldere instructies en begeleiding voor vrijwilligers en een leerlijn voor de jeugd. De hoogste prioriteit ligt echter nu bij het organiseren en registreren van een vrijwilligersplicht voor alle leden en/of hun ouders.

Vanaf volgend seizoen wordt "iets doen" voor de club georganiseerd vanuit het lidmaatschap, met een plichtstelling. We werken met een schema met taken en functies, die team-gebonden of juist team-overstijgend kunnen zijn. Team-overstijgende functies zijn onder andere de bestuursfuncties, commissiefuncties, jeugdcoördinatoren. Team-gebonden functies zijn rollen die voor een specifiek team worden uitgevoerd, het gaat hier om leiders en trainers. Invulling van een dergelijke functie betekent dat er volledig voldaan wordt aan de plichtstelling van het clubwerk, zolang de vrijwilliger deze functie vervult. Plichtstelling geldt voor twee keer vier uur per seizoen per lid, maximaal drie taken per gezin. Dit betekent dat elk lid en/of zijn of haar ouders de komende weken de vraag krijgt; hoe wil jij je volgend seizoen inzetten voor de club? Om je te helpen bij het antwoord op die vraag organiseert de vrijwilligerscommissie een vrijwilligersmarkt op zaterdag 14 mei van 10:00 tot 14:00 uur. Dus kom dan langs!

Het volledige vrijwilligersbeleid van onze club kun je hier lezen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!