De tennislessen kunnen starten! - FC Oegstgeest

De tennislessen kunnen starten!

De tennislessen kunnen starten!

29 april 2020 17:45


Vanaf vandaag (29 april) mogen we weer trainen met de kinderen. Ik ben erg blij dat het virus inmiddels kennelijk dusdanig onder controle is dat dit weer kan en dat de kinderen weer lekker mogen sporten.

Het zal niet hetzelfde zijn als voorheen, er zijn een hoop regels waar we ons aan moeten zullen houden.
In bijgaand document zijn deze uitgelegd. Ik heb de tennislesgroepjes allemaal geïnformeerd over de gang van zaken.
Het komt er op neer dat ik los van alle standaard maatregelen tussen iedere les 15 min pauze heb opgenomen zodat er geen overlap is tussen kinderen die naar de les komen en kinderen die weer naar huis gaan. Ook zal ik de poort open doen en kunnen ze niet met eigen druppel naar binnen. Mijn trainingen heb ik dusdanig voorbereid dat er meer ruimte is tussen de kinderen zodat de 1,5m afstand gegarandeerd blijft. Ik heb er voor gekozen om niet alleen de oudere jeugd van 13-18 te vragen 1,5m afstand te houden maar ook de jongere jeugd. Dit is voor nu eenvoudiger te handhaven tijdens mijn lessen. Het is makkelijker om het protocol later te versoepelen dan de regels opnieuw te moeten aanscherpen. Bovendien is dit bij tennis eenvoudig te realiseren.
De meest actuele adviezen gericht op tennis zijn na te lezen op corona.knltb.nl.

Het zal een periode zijn van aftasten wat werkt en wat kan en wat flexibiliteit van alle betrokkenen vergen. Maar ik heb zin om weer te beginnen.
Ik ga er vanuit dat we de komende periode moeten kijken wat werkt en wat misschien nog beter moet.

Hugo Mollinger, tennisleraar (tennisles@fcoegstgeest.nl)

94473295_1393634790839990_3042862296310218752_o.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!