Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest mist de aansluiting met de top

14 november 2022 13:00

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen RKDES uit Kudelstaart, een onbekende tegenstander voor FC Oegstgeest. De club die dit seizoen overgekomen is van de zondagcompetitie, stond op de ranglijst één punt onder de thuisploeg. FC Oegstgeest stond na de winst in de vorige wedstrijd tegen Lugdunum op een knappe derde plaats, drie punten achter nummer 1 DWO. Bij winst zouden de mannen van trainer Thymen Kruider de positie aan de top van de ranglijst kunnen verstevigen. Het pakte echter anders uit.

Zaterdag miste trainer Kruider weer een aantal belangrijke, geblesseerde basisspelers. Het meest gemist in deze wedstrijd werd wel Bob den Hollander, de topscorer van FC Oegstgeest. De eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af. De kansen die Roy Elkerbout en Bas Brom kregen misten doel. Ook de tegenstander creëerde niet veel kansen, de twee corners die ze kregen leverden niets op. Aan het eind van de eerste helft werden twee fouten, na elkaar gemaakt door Kevin Driessen, de basis voor de 0 -1, en met die stand gingen de spelers aan de thee.

Na de rust kwamen dezelfde elf spelers van FC Oegstgeest in het veld. Vlak na rust wist keeper Gijs Jansen een grotere achterstand te voorkomen. Maar al snel hierna werd de Oegstgeest verdediging op snelheid verslagen en kwam de stand op 0 – 2. FC Oegstgeest verliet na deze achterstand de verdedigende stellingen en trok meer ten aanval. De inzet van Elkerbout ging over, de drie corners die FC Oegstgeest binnen een paar minuten kreeg, leverden niets op. Vijf minuten voor tijd wist de keeper van RKDES een schot van Sam Roelen tot corner te verwerken, die verdediger Sjoerd Winkelman wist te verzilveren: 1 – 2. Na deze aansluitingstreffer ging de thuisploeg alles of niets spelen, maar meer dan een aantal corners leverde dit niet op. Door dit verlies zakt FC Oegstgeest van de derde naar de vijfde plaats op de ranglijst met 13 punten uit 7 wedstrijden. Koploper DWO, die van Lugdunum verloor, zakte naar de tweede plaats en nu staat Aarlanderveen met 17 punten uit zeven wedstrijden op de eerste plaats.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstijd tegen Nieuwkoop dat met 12 punten uit 7 wedstrijden een plaats onder FC Oegstgeest staat, aanvang 14.30 uur. Afgelopen zaterdag won Nieuwkoop met 0 – 5 van Blauw-Zwart. Een tegenstander die makkelijk doelpunten maakt, 23 uit 7 wedstrijden. Daarentegen heeft FC Oegstgeest er maar 12 gemaakt, waarvan topscorer Den Hollander er 8 voor zijn rekening nam. Hopelijk is hij zaterdag weer fit.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.