Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest en VVSB delen de punten

29 maart 2022 23:45

In de inhaalwedstrijd tussen FC Oegstgeest en VVSB op dinsdagavond lieten de teams zien dat ze aardig aan elkaar gewaagd waren. Qua spelverhouding ging het erg op en neer. VVSB kwam als eerste tot scoren. Een schot dat van richting was veranderd bracht de score nog voor rust op 1-1. Dat zou ook de eindstand worden.

Voor FC Oegstgeest was het vanavond de kans om VVSB in de ranglijst te passeren. VVSB met 27 punten en FC Oegstgeest nog op 25 punten ondanks de twee winstpartijen van afgelopen week. Winst zou betekenen dat FC Oegstgeest zelfs naast Aarlanderveen (plek 4) zou komen met 28 punten. Helaas kwam deze wens voor FC Oegstgeest niet uit.

In een gelijk opgaande strijd wisselden de krachtverhoudingen sterk. Beide teams kenden hun momenten dat ze tot scoren konden komen. Uiteindelijk scoorde VVSB in de 28ste minuut 0-1 na balverlies van FC Oegstgeest op het middenveld als eerste.
Nog voor rust werd een schot van richting veranderd en deze belandde achter de doelman van VVSB: 1-1.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Gaandeweg werd wel duidelijk dat een gelijkspel misschien wel het meest 'rechtvaardige' resultaat van de wedstrijd zou zijn. Juist daardoor werd het tegen het eind van de wedstrijd erg spannend omdat beide teams natuurlijk op zoek waren naar die drie punten. En die kansen waren er vooral voor FC Oegstgeest die enkele topkansen kreeg. Maar de VVSB keeper wist deze allemaal te neutraliseren.

Eindstand dus 1-1. In de ranglijst verandert er nu niet veel. Wel kreeg Alphia er drie punten bij. Zij wonnen hun wedstrijd tegen VVC met 0-2.