Facebook Toestaan Niet toestaan

Ruime overwinning FC Oegstgeest

5 maart 2023 21:45

FC Oegstgeest had het in de uitwedstrijd tegen Alphen niet echt moeilijk. Alphen miste een aantal bepalende spelers als gevolg van blessures. Bovendien faalde Alphen regelmatig in de opbouw van achteruit. Hierdoor kon FC Oegstgeest voortdurend druk zetten. Doelpunten bleven dan ook niet uit. De einduitslag werd zelfs 0-5 in het voordeel van FC Oegstgeest.

Alphen staat in de ranglijst op de tweede plek van onderen met 9 punten. Eén van die 9 punten pakte Alphen door in de wedstrijd thuis bij FC Oegstgeest met 3-3 gelijk te spelen. Daar ontsnapte FC Oegstgeest trouwens ternauwernood aan een nederlaag. Pas in de laatste minuten van die wedstrijd kon FC Oegstgeest na een achterstand van 1-3, de stand weer gelijk trekken.

Afgelopen zaterdag zou het spelbeeld heel anders zijn. Alphen begon door personeelsproblemen gehandicapt aan de wedstrijd. FC Oegstgeest kon mede hierdoor met veel overwicht de wedstrijd beginnen. Ook omdat in de opbouw van Alphen van achteruit de nodige fouten werden gemaakt.
Een uitstekende steekpass van Joey Driessen op Bob den Hollander leverde na negen minuten al de voorsprong op (0-1).
Daarna zou het na vele kansen voor FC Oegstgeest toch tot bijna een half uur duren voordat Jordy Manuputty kon profiteren van een verdedigingsfout van Alphen. Hij bracht de score na 26 minuten op 0-2. Iets later (33 minuten) maakte Alphen opnieuw een fout bij het uitverdedigen. Roy Elkerbout onderschepte de bal en kon via een afstandschot de 0-3 noteren.
Vlak voor rust kreeg Bob den Hollander nog een mooie kopkans uit een corner. Omdat de voorzet iets te hoog was kopte Bob de bal net over het doel.
Ook in de tweede helft volgde nog kans op kans. Een van die voorbeelden was in de 51ste min dat Tim Bakker vrij voor keeper komt. Maar de keeper was alert en stopte de inzet.
Iets later viel het doelpunt dat wel de mooiste van de wedstrijd genoemd mag worden. Vanaf rechts voor bracht Roy Elkerbout met een prachtig boogballetje Bob den Hollander in stelling. Op zijn beurt verraste Bob de keeper van Alphen vervolgens met een omhaal, de 0-4 was een feit.
In de tweede helft bracht trainer Thymen Kruider Joshua Overvliet in het veld voor Jasper Mulder, Jari de Vries voor Bas Brom, Mika Gottenbos voor Jordy Manuputty en Daniël van Vliet voor Bob den Hollander (willekeurige volgorde).
Het zou Daniël van Vliet worden die nog voor een verrassing zorgde. In de negen meter van het doelgebied van Alphen gaf Tim Bakker een voorzet en Daniël van Vliet werkte de bal met een hakje over de doellijn (0-5). Hiermee bepaalde hij ook de einduitslag. Want een doelpunt even later van Roy Elkerbout werd afgekeurd in verband met vermeend buitenspel.
Volgende week speelt FC Oegstgeest thuis tegen Stompwijk om 14.30 uur.

Overige uitslagen:
RKDES-SV Aarlanderveen 1-3, Stompwijk'92-Blauw Zwart 1-2, Sporting Leiden-SV DWO 3-1, AVV Alphen-FC Oegstgeest 0-5, SV Nieuwkoop-SCW 5-0, Lugdunum-Van Nispen 3-1, VV Koudekerk-VVSB 2-1.
BobdenHollander.jpgHelaas zijn er dit keer geen foto's beschikbaar van de wedstrijd. Daarom een archieffoto van Bob den Hollander (foto: Paul Lichtenbeld). Eén van de zo belangrijke selectievoetballers van de selectie.