Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest doet goede zaken

6 november 2022 19:15

Met de verrassende winst in de uitwedstrijd tegen Lugdunum klimt FC Oegstgeest naar de derde plek in de ranglijst. FC Oegstgeest beantwoordde de grote, ook fysieke druk van Lugdunum vooral in de eerste helft met zeer degelijk, verzorgd veldspel. Dit resulteerde in de twintigste minuut in een doelpunt voor FC Oegstgeest. Ondanks de grote druk in de tweede helft gaf FC Oegstgeest deze voorsprong niet meer weg (0-1). Dat was trouwens mede dankzij de hoofdrol die keeper Gijs Jansen ook deze wedstrijd in de tweede helft weer speelde. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Lugdunum is voor FC Oegstgeest in de laatste seizoenen altijd een lastige tegenstander, niet zelden met een punten-loos resultaat. Vooral het sterke fysieke spel van Lugdunum speelt FC Oegstgeest dan parten. Maar zo niet in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Uiteraard die grote druk was er, maar FC Oegstgeest leek heel goed voorbereid te zijn. Het spel was behoudend, degelijk en met goed veldspel werden ook kansen gecreëerd. En als je die zeldzame kansen gewoon verzilverd kun je ook winnen ondanks het feit dat je misschien veel op eigen helft moet voetballen.
Een eerste kans voor Lugdunum was na 7 minuten, een vrijstaande aanvaller kopte de bal echter naast. Keeper Gijs Jansen hoefde dus nog niet in actie te komen.
Ook FC Oegstgeest kwam regelmatig in kansrijke positie. Een van de eerste momenten was toen Ruben Morin een voorzet gaf aan Tim Bakker. Appèl voor een mogelijke overtreding binnen de 16 meter honoreerde scheidsrechter Joppe Dingemanse niet, hij besloot tot een achterbal. Een ander moment was wel van een Bob den Hollander. De keeper van Lugdunum redde de prachtig genomen omhaal van Bob den Hollander echter. Bob den Hollander was zowel in de opbouw als in de aanval een belangrijke kracht voor FC Oegstgeest. Door zijn beweeglijkheid is hij goed aanspeelbaar. Het bevrijdende moment kwam in de twintigste minuut toen Ruben Moren met een prachtig afstandsschot de 0-1 op het scorebord kon zetten.
Voor het rustsignaal passeerden nog verschillende kansen voor zowel Lugdunum als FC Oegstgeest.   Maar beide keepers hoefden niet meer echt in actie te komen. Het zorgvuldige spel van FC Oegstgeest nam wel iets af, maar had geen risicovolle consequenties.
In de tweede helft ging Lugdunum steeds meer aandringen in een poging om die gelijkmaker te maken. Dat gaf FC Oegstgeest weer wat meer kansen in de aanval. In de vijftigste minuut kwam Bob den Hollander die was doorgebroken in botsing met de uitkomende keeper van Lugdunum. Hierdoor viel hij geblesseerd uit. Mario Gianfiglio verving hem uitstekend.
De druk op het doel van FC Oegstgeest nam toe en keeper Gijs Jansen moest regelmatig in actie komen. Maar het lukte Lugdunum verder niet meer om echt een vuist te maken.
Tegen het einde van de wedstrijd had FC Oegstgeest zelfs nog kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Maar het zou blijven bij een einduitslag van 0-1. Een fantastische prestatie voor het goed voetballende FC Oegstgeest. De derde plek in de ranglijst is een feit. De link naar alle foto's van Paul Lichtenbeld kun je <hier> vinden.

Overige uitslagen:
VV Koudekerk-SV DWO 0-2, Lugdunum-FC Oegstgeest 0-1, SV Nieuwkoop-VVSB 1-1, RKDES-Blauw Zwart 0-0, SCW-Van Nispen 5-1, Sporting Leiden-SV Aarlanderveen 0-1, Stompwijk '92-AVV Alphen 2-5.