de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

De belangrijkste reden om de thuiswedstrijd tegen FC Lisse winnend af te sluiten, naast het heroveren van de tweede plaats in de stand en koploper Lugdunum daarmee dicht op de hielen blijven, was toch wel dat we iets recht te zetten hadden voor de onterecht verloren <uitwedstrijd> tegen ditzelfde team vorige week.

Des te onbegrijpelijk was het dat we de eerste helft als een stel makke schapen op veld 2 liepen en FC Lisse in tegenstelling tot vorige week de ruimte lieten en hen al voetballend in ons strafschopgebied gedoogden.  We stelden hen zelfs in de gelegenheid om twee keer te scoren, waarvan de laatste door middel van een terechte strafschop.

Er moeten in de rust stevige woorden in de kleedkamer zijn gesproken, zo vermoed ik, want hoe anders zag FC Oegstgeest er de tweede helft uit. Energie, aanvallend en in de 2e minuut kwam Lev al vrij voor keeper ‘Jägermeister’ en schoot hard binnen (1-2). Deze vroege aansluitingstreffer gaf vertrouwen en FC Oegstgeest drukte door en door. De centrale FC Lisse-verdediger, ‘De Tank’ draaide overuren en zag zich links en rechts omringd door het frisse blauw van FC Oegstgeest. In de 10e minuut was het wederom Lev die werd vrijgespeeld en van binnen het strafschopgebied kon scoren (2-2).

FC Lisse werd nu volledig overlopen en 2 minuten later belette de paal in eerste instantie de voorsprong uit een schot van Zico, maar was het voor Michiel vervolgens een koud kunstje om de rebound binnen te tikken (3-2).

In de 18e minuut zette Thijmen op rechts een aanval op en legde de bal terug op Lev die de bal met een perfect rolletje in de loop op Zico de 16 inspeelde. Zico schoof de bal vervolgens van dichtbij langs de keeper. Prachtige combinatie en mooi afgemaakt (4-2).

In de 21e minuut werd een prachtig doeltreffend schot afgekeurd, nadat de assistent-scheidsrechter rijkelijk laat alsnog z’n vlag omhoogstak. Vertwijfeling alom, ook bij scheidsrechter André Hooglander, die na onderling overleg alsnog de bevinding van zijn assistent volgde en het doelpunt afkeurde. Deze beslissing werd weliswaar met enig ongeloof, maar zonder protest geaccepteerd, want FC Oegstgeest voelde zich op dat moment heer en meester en wist dat de 5-2- niet lang zou uitblijven.

4 minuten later kreeg Felix een herkansing, dit keer niet buitenspel, maar nu stond de paal zijn doelpunt in de weg. Maar de 5-2 kwam er toch, in de 31e minuut door Thijmen, die over rechts zijn tegenstander passeerde, doorliep het strafgebied in en ‘Jägermeister’, die een voorzet verwachtte, verraste met een schot in de korte hoek (5-2).

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en kwam de overwinning, ondanks nog een tegendoelpunt van FC Lisse in de 37e minuut, niet meer in gevaar (5-3). FC Oegstgeest heeft met het machtsvertoon in de tweede helft laten zien dat zowel de heenwedstrijd als de eerste helft vergissingen waren en wisselt met deze overwinning weer stuivertje in de stand met FC Lisse.

Volgende week wacht ons koploper Lugdunum, die bij winst of gelijkspel kampioen is. Maar ondanks de onderlinge vriendschappen tussen beide teams, zal er volgende week geen groene rook te zien zijn in De Kikkerpolder. Dat laten we niet gebeuren, zeker niet als FC Oegstgeest met zoveel energie en overtuiging voetbalt, als de tweede helft tegen FC Lisse.