Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

Met 4 punten achterstand op koploper RCL, kan FC Oegstgeest O23-1 in een rechtstreekse confrontatie al vroeg in de voorjaarscompetitie een stap zetten in de strijd om de koppositie. Strijdtoneel was kunstgrasveld 5 op een zonovergoten De Bloemerd.

Van de vorige editie van deze wedstrijd (najaarscompetitie, december ’22) weten we nog dat RCL twee keer in ons strafschopgebied kwam en hen dat twee strafschoppen opleverden, dus we waren gewaarschuwd.

De wedstrijd werd een kopie van de wedstrijd in december, waarbij FC Oegstgeest de bovenliggende partij was, voldoende kansen creëerde om de wedstrijd te beslissen, maar waarbij het uiteindelijk tot de laatste minuut spannend bleef. De twee strafschoppen kreeg RCL deze keer niet, maar wel een makkelijk gegeven vrije schop, daarover later meer.

Al in de 12e minuut kwam FC Oegstgeest op voorsprong. Felix maakte meters over rechts en gaf de bal strak voor. De bal caramboleerde via een RCL-verdediger voor de voeten van Warre, nadat hij eerst onder de bal door kopte, maar dus in tweede instantie van dichtbij met een geplaatst schot kon scoren (0-1).

Gedurende de tweede helft vertaalde Oegstgeests veldoverwicht zich niet in echte kansen en kwam RCL nauwelijks over de middenlijn. Tot de 42 minuut toen RCL voornoemde makkelijk gegeven vrije schop net buiten het strafschopgebied kreeg. De bal krulde vanuit de perfect genomen vrije schop over de viermansmuur richting linkerhoek. Keeper Gijs tikte de bal in een uiterste krachtinspanning met z’n vingertoppen tegen de paal en wist daarmee een 100% doelpunt te voorkomen. Wat een redding op slag van rust.

Jasper (enkelblessure) en Timon (liesblessure) kwamen de tweede helft niet meer in actie, maar met 14 spelers bleven we compleet en konden we het spel blijven domineren. Dat leverde in de 4e minuut een goede mogelijkheid op voor Jens die 1 op 1 met de keeper kwam, nadat hij de bal van Felix op rechts had ontvangen. De keeper verkleinde zijn goal en blokte het schot. Dit herhaalde hij in de 8e minuut toen Benjamin al slalommend met de bal dwars door het midden voor de keeper verscheen.
In de 25e minuut redde het aluminium RCL, toen Benjamin dwars door het midden werd aangespeeld en vanaf randje 16 meter de bal snoeihard op buitenkant paal schoot. Een minuut later claimde FC Oegstgeest een strafschop, toen Jens op identieke wijze als de overtreding waar RCL eerder een makkelijk gegeven vrije schop voor kreeg, in het strafschopgebied werd afgestopt, maar dat werd nu, door de overigens voor de rest goed leidende scheidsrechter, weggewuifd. FC Oegstgeest zou het helemaal op eigen kracht moeten doen en dus bleef het spannend op veld 5 in De Bloemerd.

Weifelend optreden van als assistent-scheidsrechter optredende wisselspelers, werd FC Oegstgeest bijna noodlottig. Ruim buitenspel werd tot twee keer toe niet resoluut afgevlagd, waardoor de aanvallen verder mochten, maar beiden eindigden gelukkig met schoten naast de Oegstgeester goal.

In de 37e minuut had Jens de kans de wedstrijd voortijdig te beslissen. Hij ontving de bal randje 16 meter, kapte en draaide, maar zag zijn schot vervolgens via een Leiderdorpse voet rakelings over de goal vliegen. In de slotminuut kreeg FC Oegstgeest nog een laatste mogelijkheid om de scoren te verdubbelen. Fabian werd net buiten het strafschopgebied gehaakt en Jesse mocht vanaf 18 meter aanleggen voor een directe vrije schop. De bal suisde over de muur, buiten bereik van de keeper, maar het schot spatte uiteen op de kruising van paal en deklat en dus bleef het bij 0-1.

Gezien het aantal kansen en het dominante spel van FC Oegstgeest had de wedstrijd al eerder en met groter verschil beslist kunnen worden, maar het belangrijkste is dat de 3 punten mee naar Oegstgeest gingen. FCO O23-1 stijgt daardoor van de 4e naar de 3e plaats op de ranglijst met slechts 2 punten achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nieuwe koploper Lugdunum.

Volgende week speelt FCO O23 om 10.00 ’s ochtends (!!!!) uit tegen Rijnsburgse Boys, tegen wie zij zich voor het gelijke spel bij de eerste ontmoeting, kunnen revancheren. Dus geen dispuutsborrels op de vrijdagavond, maar fris en fruitig om 9.00 uur op de Middelmors in Rijnsburg ;-)