de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Na de overwinning vorige week op FC Rijnvogels Vr2, mocht ons vlaggenschip vandaag aantreden op eigen veld tegen promovendus Voorschoten`97 VR1. Nadat Pupil van de week Laila Oegstgeest mentaal al op 1-0 voorsprong had geschoten kon het niet anders dat de punten op de voscuyl zouden blijven vanmiddag.

Vanaf de start van de wedstrijd was Oegstgeest scherp en gefocust begonnen, dat was te zien aan de gestructureerde manier van druk zetten en het verzorgde spel wat gespeeld werd op het moment dat de meiden in balbezit waren. De bezoekers die hier overduidelijk moeite mee hadden kwamen in het begin niet toe aan het eigen spel.

De eerste paar kansjes gingen er helaas nog niet tegen de touwen van het doel, tot de 13de minuut toen de bal vanuit een beetje een kluts situatie voor de voeten van Gillian viel en zij schoot de bal netjes in de hoek 1-0. Een lekker begin van de wedstrijd dat je vroeg op voorsprong komt dit kwam ook zeker het spel nog meer ten goede, het tempo ging meer omhoog en de ruimtes werden steeds beter benut.

Jammer genoeg was de assistent scheidsrechter aan voorschoten kant erg scherp en wakker en vlagde een paar hele mooie aanvallen van de thuisploeg af. Toch was het na 31 minuten weer raak, na een goede actie van Renate op het middenveld kon zij de bal diep in de vrije ruimte naar Yu-Lin steken die vervolgens de bal in de verre hoek langs de keepster kon schieten 2-0.

Dat Voorschoten een gevaarlijke ploeg is werd nog geen 10 minuten na de 2-0 bewezen, Oegstgeest stond organisatorisch niet goed en de Voorschotense buitenspeelster schoot de bal vanuit het niets achter Keepster Gitte 2-1.

Na de rust was het Voorschoten dat heel fel begon met hoog druk geven op de helft van Oegstgeest, op zoek naar de gelijkmaker die de bezoekers weer terug in de wedstrijd zou brengen. Dit zorgde voor een paar hachelijke momenten op de helft van de thuisploeg maar liep gelukkig steeds goed af.

Na iets meer als 25 minuten wist Oegstgeest de wedstrijd te beslissen na al weer een tijdje het betere van het spel te hebben was het Gillian die op assist van Evienne de 3-1 tegen de touwen wist te schieten. Dit doelpunt betekende in de wedstrijd dat heel veel druk wegviel en de thuisploeg aardig wat kansen wist te creeeren helaas was de eindfase steeds net niet zuiver genoeg of wist de keepster van de bezoekers de bal uit het doel te houden.

Oegstgeest wist het nog wel een keer het net te vinden na een goede steekbal van de ingevallen Anne-Lynn op de ook ingevallen Chantal alsnog raak, want laatst genoemde schoot de bal heel netjes in het doel voor de 4-1. Na deze goede overwinning komt onze vrouwen 1 op 12 punten na 5 gespeelde wedstrijden, dit levert tot nu toe een 4de plek op in de competitie.
Met nog een wedstrijd tegoed tegen de nummer 2 EMM`21 liggen er zeker nog hogere plekken in het verschiet.

De eerst volgende wedstrijd is op Zaterdag 19 November, dan speelt Vrouwen 1 tegen een andere Promovendus namelijk LSVV`70 VR1. Deze wedstrijd start om 14.15 uur. Tot dan