de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Na de monsterscore vorige week tegen Lugdunum (3-11) stond voor FCO O23-1 deze zaterdag FC Lisse op het programma. Dit vriendenteam van FC Lisse kenden we nog niet en zij hadden hun vorige wedstrijd van RCL gewonnen, dus reden temeer voor FCO om geconcentreerd te starten.

De eerste 20 minuten waren beide teams nog redelijk aan elkaar gewaagd en leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Langzaamaan pakte FCO het initiatief wat hen in de 23e minuut op voorsprong bracht. Een assist van Alessio werd door Mo met een strak onhoudbaar schot afgerond (1-0).

Net na het halve uur trapte Benjamin de bal uit een corner van FC Lisse weg uit het strafschopgebied, precies in de loop van Felix, die vervolgens met de bal aan de voeten het halve veld overstak en de keeper kansloos liet (2-0). Enkele minuten later onderschatte de Lisse verdediging het doorzettingsvermogen van Jens, die zich vlak voor de keeper voor zijn tegenstander wurmde om daar vervolgens onreglementair te worden afgestopt. De penalty werd door Jens onberispelijk ingeschoten (3-0).

Had de kans van FC Lisse in de 40e minuut doel getroffen, was het wellicht nog een wedstrijd geworden, maar de bal ging rakelings voorlangs en de daaropvolgende aanval van FCO was het Michiel die de ruststand naar 4-0 schoot.

Kort in de tweede helft was het in eerste instantie Jasper die de aanval opende, maar zag zijn schot in de korte hoek, na een rush van ongeveer 50 meter, geblokt door de keeper. Jesse zette in de 7e minuut met een simpele voetbeweging zijn verdediger op het verkeerde been en speelde zichzelf daarmee vrij voor een doeltreffend schot van net buiten het strafschopgebied (5-0).

De koppies van FC Lisse gingen hangen ondanks de opbeurende woorden van hun captain. Het moet ook frustrerend zijn geweest dat elk initiatief dat zij ondernamen vroegtijdig de kop in werd gedrukt. FC Oegstgeest heerste op het middenveld en keeper Gijs heeft het de tweede helft geen moment moeilijk gehad. Aan de overzijde kreeg de FC Lisse keeper schot na schot te verwerken. In de 21e minuut werd Felix op links met een splijtend crosspass van Jesse de diepte ingestuurd en hij rondde zijn 1 op 1 met de keeper perfect af (6-0). Amper een minuut later herhaalde Felix dit kunstje toen hij uit een steekpass van Jens weer 1 op 1 met de keeper kwam en zo zijn hattrick completeerde (7-0).

FC Lisse werd weggetikt en sommige FC Lisse spelers informeerden bij de scheids hoelang deze lijdensweg nog zou duren, maar de gifbeker was nog niet geheel leeg. Mo schoot FCO in de 33e minuut naar 8-0 nadat hij zichzelf met kappen en draaien binnen de 16 vrij voor de keeper had gespeeld. Jasper herhaalde zijn rush van de 7e minuut precies een half uur later en koos deze keer bij de 1 op 1 met de FC Lisse goalie voor de vrije lange hoek, waarmee hij de keeper het nakijken gaf (9-0).

De wedstrijd liep naar het eind maar FCO bleef gedreven om de score naar dubbele cijfers te brengen. In de 42e minuut slalomde Benjamin dwars door het midden het strafschopgebied in en op het moment dat hij wilde afdrukken, werd hij van achteren gehaakt. De bal werd door hemzelf vanaf elf meter voor de 10-0 hard tegen de touwen geschoten.

FCO O23-1 strikes again en gaf FC Lisse voetballes. FC Lisse daarentegen heeft zich ondanks deze forse nederlaag uiterst sportief en voorbeeldig gedragen en dat mag ook gezegd worden.