de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Met het eind van de competitie in zicht en puntverlies voor rechtstreekse concurrent Rijnsburgse Boys (3-1 verlies tegen RCL), ligt de weg richting het kampioenschap voor de O23-1 nu wagenwijd open. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen laagvlieger Lugdunum zou daarin geen spelbreker mogen zijn.

Daar dacht Lugdunum zelf anders over, want ze lieten zich zeker niet als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden. FC Oegstgeest liet wel zien de betere ploeg te zijn en domineerde vanaf het begin. De echte eerste grote kans kwam vanuit een verre uittrap van Gijs op Benjamin, die de keeper bijna verraste in de korte hoek. Uit de corner die daarop volgde, kopte Warre de bal onhoudbaar in de linkerhoek (1-0). Kort daarop kwam Alessio vanaf zijn rechtsachter positie met de bal aan zijn voet tot aan het Leidse strafschopgebied en verschafte zichzelf door een een-tweetje met Jens voldoende ruimte voor een schot. Rakelings vloog de bal langs de rechter kruising.

Op het moment dat ik dacht: “Lugdunum is af en toe wel dreigend, maar nooit gevaarlijk” brak de spits door de bijna onneembare laatste Oegstgeester linie heen en kon onverwachts de gelijkmaker binnenschieten (1-1). Deze verrassende gelijkmaker en de ingelaste drankpauze gaven Lugdunum extra energie. Een vrije trap voor de Leidse formatie op de rand van het strafschopgebied, werd in de viermansmuur geschoten. De rebound bereikte echter wel het goal en keeper Gijs moest gestrekt naar de hoek om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

Captain Rogier riep zijn ploeg tot de orde, met als gevolg dat de bal weer met beleid en overleg werd rondgespeeld en Lugdunum werd vastgezet op eigen helft. Dit leidde in de 35e minuut tot een schotkans voor Jesse, maar de bal eindigde zijn baan op bovenkant lat. Krap 3 minuten later werd Benjamin met een pass van Jesse iets links van het midden 1 op 1 met de keeper gezet. De keeper werd behendig gepasseerd en de bal het doel in geschoven (2-1).

Vlak voor rust kreeg Lugdunum tijdens de zoveelste omsingeling de bal de eigen 16 niet uit en kreeg Jesse in de kluts de bal voor zijn voeten en schoot hard, strak en onhoudbaar de stand op 3-1. Da’s lekker zo vlak voor rust!

Direct na rust ging Oegstgeest verder met waarmee ze de eerste helft geëindigd waren en dat leverde al direct een goede mogelijkheid op voor Warre die de bal met een leep wippertje van Rogier ontving en de rechterhoek zocht, maar net niet vond. Minutenlang omsingelde FC Oegstgeest het Leidse strafschopgebied, wat kans op kans opleverde. Toch duurde het tot de 20e minuut voordat Lugdunum weer een Oegstgeester doelpunt moest incasseren. Weer was het ‘t vroegtijdig verstoren van de Leidse opbouw dat zijn vruchten afwierp. Weer was het een schot van Jesse dat doel trof, al hielp de keeper deze keer wel een handje (4-1).

“Hij liep er zo doorheen” was het commentaar van de Lugdunum wisselspeler toen Warre in de 35e minuut met de bal aan de voet het strafschopgebied in zigzagde en de bal de linkerbovenhoek in tikte (5-1). Prachtig doelpunt, maar niet de mooiste (sorry Warre), want die kwam in de laatste minuut op naam van Alessio. Hij kwam op vanaf rechts, omzeilde de halve Lugdunum verdediging en lepelde de bal bijna achteloos met buitenkantje voet over de keeper de korte hoek in (6-1). Wat een schitterend doelpunt!

Daarmee was de wedstrijd direct ten einde en kan O23-1 zich opmaken voor hun kampioenswedstrijd, volgende week uit tegen FC Lisse. Dat zal geen makkelijke pot worden, want FC Lisse is ondertussen opgeklommen tot de tweede plek en theoretisch ook nog kanshebber op de titel. FC Lisse zal in eigen huis niks cadeau geven, want ook Rijnsburgse Boys en RCL gingen hier al onderuit. To be continued….