de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Met 12 spelers, maar dit keer zonder onze captain Rogier, moesten de jongens van O23-1 het deze wedstrijd opnemen tegen RCL en we hadden wat goed te maken. De uitwedstrijd eindigde in 0-0 en dat was toen behoorlijk tegen de verhoudingen in. Daar komt bij dat het kampioenschap lonkt, maar dan moeten de laatste 4 wedstrijden wel gewonnen worden.

Benjamin was gelegenheidsaanvoerder en vervulde tevens Rogiers centrale verdedigingspositie naast Leo; Alessio rechtsachter en Jasper linksachter. Gijs op goal en op het middenveld stonden Fabian, Jesse en Warre. Michiel op linksvoor, Thijmen rechtsvoor en Jens in de spits. Tjeerd startte als wisselspeler.

Met veel Oegstgeests overmacht werd RCL het eerste kwartier al direct in eigen strafschopgebied vastgezet. Door de drukte daar werd nauwelijks een gaatje in de compacte verdediging van RCL gevonden, dus moest het in de 15e minuut van afstand. Een ‘de-keeper-stond-erbij-en-keek-ernaar-schot’ van Jesse van zo’n 40 meter verdween vol rechts in de kruising (1-0). Wat een prachtig doelpunt weer. Ja ‘weer’, want voor diegene die regelmatig de O23-1 wedstrijdverslagen leest, weet dat Jesse een gouden rechterbeen heeft en dit soort prachtige doelpunten vaker scoort.

Twee minuten later liep Jasper vanaf zijn linksachter positie al zigzaggend met de bal tot randje 16 meter, waar hij uiteindelijk met een onreglementaire tackle werd afgestopt. Jesse krulde de bal langs de 5 mans muur richting verre hoek, maar ook rakelings langs de paal. Bij een van de eerste de beste mogelijkheden voor RCL in de 21e minuut was het direct raak. Te veel ruimte voor een schot zorgde dat keeper Gijs kansloos was (1-1). Slechts 2 minuten later had RCL de mogelijkheid op een voorsprong, maar keeper Gijs blokte in eerste instantie het schot en wist in tweede instantie de bal van de doellijn te plukken.

Daar kwam FCO met de schrik vrij en herpakte zich door de bal even op balbezit rond te spelen, totdat Jesse de bal met een slimme pass tussen de laatste verdedigers stak en Michiel vanuit een lastige hoek snoeihard het aluminium trof. Daarmee was de schrik weer bij RCL en zou daar voorlopig blijven, want in de fase voor rust stapelden de kansen zich op:
    • In de 30e minuut worstelde Jesse zich door de RCL-defensie en leverde een prima voorzet waar Tjeerd de bal voor het intikken had, wat een Leiderdorpse voet op de valreep belette.
    • In de 32e minuut werd de RCL-opbouw al in eigen strafschopgebied onderbroken, legde Tjeerd terug op Michiel, die vervolgens tegendraads inschoot, maar de bal nipt voorbij zag rollen.
    • In de 35e minuut leverde Thijmen vanaf rechts een strakke voorzet af, waarop zowel Tjeerd als Michiel richting RCL-goal snelden, maar beiden zagen de bal onaangeroerd voorlangs vliegen.
    • In de 40e minuut werd dan toch de zoveelste kans verzilverd, toen Benjamin vanuit de opbouw de bal dwars door het midden bij spits Michiel afleverde en deze vervolgens ‘nonchalant’ met buitenkantje voet de keeper passeerde. Heerlijke aanval en prachtig afgemaakt (2-1).
FC Oegstgeest was de eerste helft de (veel) betere ploeg en had de score eigenlijk al op een ruimere marge moeten zetten, maar kreeg daar de 8e minuut van de tweede helft vanaf 11 meter de ultieme mogelijkheid voor. Daar ging een strakke pass van Jens vanaf links op Warre aan vooraf, die in het centrum het strafschopgebied binnenliep en daar volledig omver werd gelopen. Jesse, hij die nooit een penalty mist, mikte deze keer echter naast, waardoor het nog enige tijd spannend bleef.

Spannend ook nog na de 17e minuut, toen Alessio en Thijmen over rechts opkwamen en een puike voorzet afleverde, die Michiel rakelings naast het doel volleerde.  En een minuut later toen een een-tweetje tussen Jens en Jasper door laatstgenoemde voorlangs werd geschoten. Weer 2 minuten later viel dan toch de bevrijdende 3-1 toen een mooie combinatie waar Allessio, Thijmen en Warre bij betrokken waren en eindstation Jesse de rebound van zijn eigen geblokte schot, alsnog langs de keeper het doel in schoot (3-1).

“Heel goed Aless, heel goed Aless”: prees aanvoerder Benjamin Allesio in de 25e minuut, toen een dreigende situatie door Alessio met een perfecte verdedigende actie werd verijdeld. Direct daaruit kwam de bal bij Fabian op het middenveld, die een paar meters pakte en de bal precies op het juiste moment en perfect in de loop van Michiel passte. De vlag bleef terecht omlaag en Michiel kwam 1 op 1 met de keeper. De keeper bleef op zijn doellijn staan en Michiel had alle tijd om de bal in het gapend grote gat in de rechterhoek te plaatsen. Mooie aanval en cool afgemaakt (4-1).

In de slotfase van de wedstrijd deed RCL eindelijk weer wat terug met een afstandsschot ongeveer 10 centimeter over en in de laatste minuut een schot van dichtbij dat in eerste instantie met een puike redding van keeper Gijs werd geblokt, maar in de rebound alsnog doeltreffend werd afgerond (4-2). Een doelpunt voor de statistieken, meer niet, want direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter, Bart Kleine voor het eindsignaal.

Vergeef me mijn ietwat gekleurde, euforische kijk op de wedstrijd, maar met een beetje fantasie leek het soms of ik Liverpool FC zag spelen: veel balbezit, prima georganiseerde verdediging, geduldig rondspelen van de bal afgewisseld met snelle aanvallen over de flanken, mooie individuele acties, slimme steekpasses en prachtige doelpunten.