Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Het seizoen loopt af en FCO O23-1 had nog 1 punt uit 2 wedstrijden nodig om kampioen te worden. Hoe mooi is het om dat ene punt bij de enig overgebleven mede-titelkandidaat te halen en te laten zien dat FCO deze competitie echt de beste is.
Op Sportpark Ter Specke was FC Oegstgeest niet de enige die kampioen kon worden, want ook FC Lisse 1 kon op het hoofdveld kampioen worden, mits Sparta Nijkerk thuis punten zou verliezen. Dus het was volle bak in Lisse en het knalde aan alle kanten, zeker ook bij FC Oegstgeest want al in de 2e minuut kwam FC Oegstgeest op voorsprong.

Captain Rogier had z’n mannen op scherp gezet en vanaf de aftrap was het vol gas. Jens werd na balovername en razendsnelle omschakeling op rechts perfect in de loop aangespeeld en sneed naar binnen. De uitkomende keeper werd met een gekromd schot in de lange hoek verslagen (0-1). Onder het mom van de eerste klap is een daalder waard, was dit natuurlijk de perfecte start om FC Lisse op de knieën te krijgen.

FC Oegstgeest bleef drukken en heerste op alle plaatsen van het veld. In de 9e minuut werd Warre net voordat hij met de bal aan de voet het strafschopgebied in wilde gaan, gevloerd, waarop FCO een vrije trap kreeg. Jesse krulde de bal met veel vaart langs de viermansmuur en onhoudbaar voor de keeper richting linkerhoek. De bal ketste hard terug van de paal voor de voeten van Fabian, die van dichtbij hard uithaalde maar zijn schot gesmoord zag in een woud aan Lisser benen.

Ook FC Lisse liet zich overigens niet onbetuigd en kreeg op het kwartier ook een vrije schop 5 meter buiten Oegstgeester strafschopgebied, waarbij keeper Gijs flink op de proef werd gesteld, maar de bal kon wegboksen. Direct uit de omschakeling kon Michiel meters pakken en de bal vervolgens over de breedte naar Jens, nu op links, passen. Jens nam aan controleerde en legde de bal met veel gevoel op het hoofd van Warre die vrij voor de keeper de 2-0 inkopte. Prima omschakeling, bekeken voetbal en prachtig doelpunt.

De in 20e minuut ingewisselde Thijmen voor Lars, werd in de 29e minuut door Benjamin op rechts de diepte in gestuurd. Waar Thijmen 3 minuten daarvoor uit een vergelijkbare situatie zijn strakke voorzet nog door FC Lisse tot corner zag worden getikt, was het nu wederom een FC Lisse verdediger die Thijmens voorzet blokte, maar daarmee de bal in eigen doel schoot (0-3). Heel vervelend voor FC Lisse, maar de vreugde was er bij FC Oegstgeest niet minder om.

Met een ruime 3-0 voorsprong liet FCO ongemerkt het teugels iets vieren, wat FC Lisse mogelijkheden bood om tweemaal achtereen gevaarlijk te worden. Eerst in de 33 minuut toen Alessio met zijn tegenstander op volle snelheid op Gijs afkwamen en de bal via Gijs, Alessio en de FC Lisse speler rakelings langs het doel caramboleerde. Daar kwam FCO goed weg, maar 4 minuten later moest FC Oegstgeest door een slordigheid in de opbouw toch met een tegentreffer incasseren (1-3). Daarmee zette FC Lisse nog voor rust een tandje bij, wat een FC Lisse aanvaller met een te late tackle op geel kwam te staan.

Aangezien FC Lisse zich tweede helft (waarschijnlijk) had voorgenomen zich terug in de wedstrijd te knokken, werden de duels feller. Op zich niet erg, want het zijn volwassen mannen, maar dan moeten die zich wel volwassen blijven gedragen en niet bewust tegen de enkels schoppen terwijl er geen bal in de buurt is, hetgeen een FC Lisse speler met een rode kaart moest bekopen. Jammer, want nog geen enkele minuten daarvoor had diezelfde speler de bal met een curve hard tegen de paal gespeeld en daarmee zijn team bijna terug in de wedstrijd geschoten.

Nu met slechts 10 man werd dat natuurlijk een stuk lastiger, maar desondanks was het FC Lisse dat de eerste grote kans van de tweede helft liet aantekenen. De bal werd vanuit een vrije trap via de vingertoppen van keeper Gijs hard tegen onderkant lat geschoten en direct daarop van heel dichtbij ingekopt. Met een werkelijk fabuleuze katachtige redding, tikte Gijs de bal onder de deklat vandaan over het doel. Wat een keeper hebben we toch.

Op het een uur was het Thijmen die op snelheid zijn tegenstander voor bleef en de keeper in een 1 op 1 strijd keurig omspeelde en de bal het lege doel in kon rollen (1-4). Fantastisch doelpunt en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een doelpunt van Benjamin, slechts enkele minuten later werd tot verbazing van iedereen voor buitenspel afgevlagd. In een herkansing twee minuten later werd de bal na een wippertje over de keeper, op de doellijn gered.

De warmte eiste zijn tol, de krachten vloeiden weg bij de 10 overgebleven Lissenaren, waardoor FC Lisse meer en meer in eigen strafschopgebied werd teruggedrongen. In de 74e minuut kwamen Fabian en Jens getweeën voor de keeper en was het Jens die de bal het laatste zetje gaf en de eindstand op 1-5 zette.

De pijp was nu helemaal leeg bij FC Lisse en de kansen stapelden zich op voor FC Oegstgeest, met een schot van Jasper recht in de armen van de keeper en in de 80e minuut tikte Benjamin de bal net naast, nadat hij die van Jens teruggelegd had gekregen. Ook Alessio kwam nog alleen voor de keeper, maar legde de bal onzelfzuchtig terug op Jens, die net niet kon afmaken.

Zo bleef de stand op 1-5 steken (alsof dat niet genoeg is) en kon bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter ;-) het kampioenschap worden gevierd. Op het hoofdveld van Ter Specke knalde het vuurwerk en FCO O23 viel elkaar hossend en juichend in de armen. Captain Rogier sprak zijn tevredenheid uit over afgelopen seizoen, feliciteerde het team met het kampioenschap en meldde dat de echte festiviteiten naar volgend weekend (laatste thuiswedstrijd) worden verplaatst, zodat we daar, op eigen terras het kampioenschap kunnen vieren. Goed plan, dus graag tot volgende week!

Marcel Onstenk dank voor de fotografie: klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd (https://photos.app.goo.gl/4QKWtXuiaUqtZuRw8)