de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Na de winterstop hadden de mannen van O23-1 weer zin in een lekkere pot voetbal. De zon deed z’n best de temperatuur bij deze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen Rijnsburgse Boys O23-2 aangenaam te maken, maar een stevige koude westerwind zorgde gooide wat dat betreft roet in het eten.

Met 11 eigen spelers en invaller Mikka Gottenbos startte FC Oegstgeest met de wind in de rug. Dat lijkt voordelig maar veel passes kwamen niet aan, vlogen over de achterlijn of waren een gemakkelijke prooi voor de Rijnsburgse keeper. Daar kwam bij dat de Rijnsburgse verdediging compact en gestructureerd stond, waardoor onze aanvallers met korte combinaties ook niet echt tot het Rijnsburger goal konden komen. Een afstandsschot van Jesse zo’n beetje vanaf de middenlijn was net niet hard genoeg om over de ver voor zijn doel staande keeper te verrassen.

Keeper Gijs had het overigens helemaal rustig, want Rijnsburgse Boys kwam slechts sporadisch in de buurt van Oegstgeester strafschopgebied en stichtte nauwelijks gevaar. Zo waaide de eerste helft doelpuntloos naar rust en moest FC Oegstgeest het gat in de Rijnsburger defensie de tweede helft zien te vinden.

Met de wind tegen en daarmee zinloos de lange bal te spelen, bouwde FC Oegstgeest nu meer op en werd de bal al combinerend naar de overkant gespeeld. Het spel werd daardoor beter en het overwicht op Rijnsburgse Boys nam hand over hand toe. De Rijnburgse keeper werd door afstandsschoten van Jesse tweemaal flink op de proef gesteld, maar beide keren tikte hij de bal net onder de deklat vandaan. Schoten van dichterbij van Benjamin, Michiel, Jens en Mikka werden of geblokt of door de keeper gehouden, waardoor de 1-0 maar niet wilde vallen.

Een uchi-mata van een Rijnsburger middenvelder op Alessio werd bestraft met geel. De overtalsituatie die door de bij de gele kaart behorende 10 minuten tijdstraf ontstond, bood extra kansen maar was jammer genoeg maar van korte duur, want vlak achter elkaar vielen Michiel (neusblessure) en Mikka (voetblessure) uit, waardoor Rijnsburgse Boys de slotfase zelfs met een man meer speelde.

FC Oegstgeest bleef ondanks het ondertal jagen op een doelpunt, dat gedurende de tweede helft zeker in de lucht hing, maar de storm blies het doelpunt richting Oegstgeester doel, waardoor Rijnsburgse Boys er in de laatste minuut sneaky met de winst vandoor ging.

We hopen van harte dat de blessures van Michiel en Mikka meevallen en dat zij weer snel hersteld zijn. Beterschap!