Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Nadat we vorige week door blessures en afwezigen bijna de gehele wedstrijd tegen FC Lisse met een man en op enig moment zelfs met twee man minder stonden en ondanks dat alsnog ’slechts’ gelijkspeelden, konden we dit weekend op sportpark Kikkerpolder II tegen Lugdunum weer een volledig team op de been krijgen met een rentree van Joep.

Lugdunum stond na 3 wedstrijden nog (doel)puntloos onderaan, terwijl FC Oegstgeest de koppositie verdedigde. Dat verschil in de ranglijst was al in de beginfase van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Gelijk het eerste kwartier creëerde FC Oegstgeest al een aantal 40%, 50% en 70% kansen, alvorens Michiel in de 20e minuut een 100% kans op een presenteerblaadje voorgeschoteld kreeg. Tjeerd ontdeed zich op rechts van zijn tegenstander en gaf een zuivere voorzet op Joep, die met een subtiel overstapje de bal bij de ongedekte Michiel deed belanden, die op zijn beurt ongehinderd kon uithalen, maar zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper.

Een volgende mogelijkheid deed zich voor in de 25e minuut, toen de Lugdunum keeper een afstandsschot van Jesse niet in één keer kon pakken. Joep was alert en trachtte met een sliding de bal binnen te tikken, maar de keeper klemde alsnog op tijd. Pas in de 35e minuut noteerde ik het eerste wapenfeit van Lugdunum met een vrije schop op zo’n 20 meter van de goal. Het werd een slap rolletje, weliswaar tussen de palen, maar geen enkel probleem voor onze keeper Gijs, die tot op dat moment nog geen balcontact had gehad.

In de rust zette aanvoerder Rogier het team weer op scherp, wat direct in de eerste minuut van de tweede helft resulteerde in een volgende 100% kans voor Michiel. Hij stuurde in een 1 op 1 met de keeper de bal met gevoel en een mooie curve richting verre hoek, maar wederom trok de keeper aan het langste eind en tikte de bal met zijn vingertoppen tot corner. Een doelpunt hing in de lucht, maar viel geheel tegen de verhouding in het Oegstgeester doel. Nadat het eerste schot nog door Timon werd geblokt, vond de bal uit de rebound van dichtbij alsnog een gaatje in de korte hoek (1-0).

Lang mocht Lugdunum niet van de voorsprong genieten, want al in de volgende minuut werd Warre in Leids strafschopgebied door de uitkomende keeper ‘geveegd’ en legde de heerlijk relaxed leidende scheidsrechter de bal op de stip. Warre verzilverde persoonlijk deze buitenkans en zette de stand op 1-1. Onder aanvoering van captain Rogier “Nu doorpakken, boys” zette FC Oegstgeest een tandje bij. De bal ging heerlijk van voet naar voet en werden om beurten de vleugelspelers Thijmen en Michiel de diepte in gespeeld, wat voor veel dreiging zorgde.

Na ongeveer een kwartier leidde zo’n snelle aanval over links de voorsprong in. Werd in eerste instantie het schot van Michiel van randje 16 meter nog geblokt, kwam de bal wat gelukkig in de voeten van Jesse die met binnenkant voet de bal voor 1-2 de lange linkerhoek in stuurde.

Lugdunum werd voorts meer en meer in eigen strafschopgebied teruggedrongen. Alessio omspeelde op de achterlijn zijn tegenstander en trok naar binnen. Het schot (of voorzet) van Alessio werd door een verdediger geblokt en de bal kwam daardoor terug in de voeten van Alessio. Alessio ontving de bal vanuit zijn eigen schot via een tegenstander terug, waardoor hij zeker geen strafbaar buitenspel stond. Desondanks ging de vlag omhoog en werd Joep, die de bal van Alessio ontving, een geldig doelpunt ontnomen. Jammer Joep, het was je gegund. FC Oegstgeest accepteerde het zonder commentaar en ging verder met waar het mee bezig was, druk zetten op Lugdunum

Thijmen liep op rechts zijn tegenstander eruit en leverde een strakke voorzet af op Fabian, die vrij voor de keeper van dichtbij de 1-3 kon binnentikken. Weer redde de keeper, maar was het uitverdedigen van Lugdunum onzorgvuldig en kon FC Oegstgeest direct weer overnemen.  “Laat ze niet schieten” klonk het uit de Leidse dug-out, maar tevergeefs, want Jesse haalde vanaf 20 meter hard uit en zag de bal over de keeper heen het doel in verdwijnen (1-3). Prachtig doelpunt.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en veranderde het Lugdunum doel bij tijd en wijle in een schiettent. Krap 5 minuten later viel ook de 1-4, toen Thijmen op rechts zijn tegenstander weer zijn hielen liet zien en een voorzet op maat afleverde. Michiel had de bal van dichtbij de bal voor het inlopen. Zo had Thijmen toch een assist op zijn naam, nadat eerdere doelpogingen van hem niet verzilverd werden.

Kortom een duidelijke overwinning die FC Oegstgeest steviger aan kop zet met 7 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +7. Volgende week een inhaalwedstrijd tegen Forum Sport, een geduchte tegenstander die gisteren FC Lisse met 1-6 het bos inspeelde.