de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Dat de titel niets te maken heeft met de weersomstandigheden gedurende de wedstrijd FC Oegstgeest O23-1 – Lugdunum O23-2, kunnen diegenen die bij de wedstrijd aanwezig waren, en dat waren er vanwege de Corona maatregelen uiteraard maar bar weinig, beamen. Het was zo koud, nat en winderig dat zelfs thermoshirtjes onvoldoende bleken om het lichaam op temperatuur te houden. Desondanks was het een warme eerste helft, maar dat had alles te maken met het vertoonde voetbalspel van FC Oegstgeest.

Het team kon ondanks de volle blessurebank (Lars, Benjamin, Tristan en Senne) toch een fit elftal met zelfs 1 wisselspeler op de been brengen. Dat was afgelopen weken wel anders en moest soms zelfs met een ondertal gespeeld worden, waardoor duur puntenverlies werd geleden. Maar met 2 wedstrijden minder gespeeld en 7 punten achterstand op koploper Sporting Leiden O23-1, waar we overigens nog 2 keer tegen moeten spelen, hebben we alles nog in eigen hand, tenzij de KNVB anders beslist en het seizoen voortijdig beëindigt.

Komend vanuit een warme kleedkamer, gevolgd door een intensieve warming-up , startte FC Oegstgeest aanvallend voetbal. Spits Michiel was op dreef en raakte al vroeg in de wedstrijd het aluminium vanuit een spetterend afstandsschot. In de 7e minuut was Michiel weer belangrijk toen hij op rechts de bal vanaf het middenveld van Mike in zijn loop kreeg aangespeeld en een loepzuivere voorzet op Jens afleverde, die de bal van dichtbij voor de 1-0 binnentikte.

Lugdunum kon geen potten breken en FC Oegstgeest domineerde het spel. In de 23e minuut een verre uittrap van Gijs over alles en iedereen heen, waar Michiel alert op reageerde en met zijn snelheid voor zichzelf een vrije doortocht naar de goal creëerde. Hij passeerde de keeper knap in de korte hoek en verdubbelde de voorsprong (2-0).

Fabian, Jesse en Warre domineerden het middenveld, terwijl de weinige speldenprikjes van Leidse zijde door de Oegstgeester verdediging (Alessio, Timon, Rogier en Jasper) vaak slim en subtiel, soms met een stevige schouderduw teniet werden gedaan. Kortom, keeper Gijs is de eerste helft niet echt in de problemen gekomen.

Hoe anders was dat voor de Lugdunum keeper die het laatste deel van de eerste helft een spervuur van schoten op zich af zag komen, waarbij het afstandsschot van Michiel in de 37e minuut nog het dichts bij een treffer was, maar andermaal werd het aluminium geraakt. De 3-0 kwam er alsnog, wederom vanuit een assist van Michiel ditmaal op links en jens die de bal voor het inlopen had (3-0).

De rust was te kort om de ondertussen gedaalde lichaamstemperaturen weer op niveau te krijgen, dus werd het een natte, koude, doelpuntloze tweede helft met als hoogtepunten een mooie passeractie van Joep op de achterlijn (had een beter lot verdiend); een 70 meter lange rush van Alessio die pas eindigde bij de passeeractie op Lugdunums laatste man; een fraai opgezette aanval van Warren, Jens en Fabian dat eindigde met een gekraakt schot en het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter. De jongens vluchtten onder de warme douche en lieten daar hun lichaam weer richting de 37˚C stomen. Daarna snel naar huis, want ondertussen lag de Voscuyl er verlaten bij.
Door deze overwinning stegen we naar de 3e plaats en is het afwachten wat er over het verloop van seizoen beslist gaat worden.