de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Werd vorige week keeper Gijs de met 0-5 verloren bekerwedstrijd tegen FC Lisse O23-1 nog tot ‘man of the match’ uitgeroepen (dan weet je wel wat voor soort wedstrijd het was) en was FC Oegstgeest O23-1 daarmee klaar met bekeren, stond afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd tegen de RCL O23-1 op het programma.

FC Oegstgeest O23-1 bleek op de valreep net genoeg fitte spelers te kunnen opstellen om een elftal te vormen, wat schril afstak bij de goed gevulde reservebank van RCL. Onder leiding van scheidsrechter Guido van de Morlel werd afgetrapt en startte de wedstrijd.

RCL was de eerste fase zorgvuldiger met balbezit, maar kwam desondanks niet tot kansen, want Jesse hield centraal de wacht; liet Timon de vleugelspeler van RCL met niet mis te verstane schouderduwen weten dat er daar niks te halen viel; liep Alessio linksachter continu de gaten dicht en zorgde Lars als hangende laatste man altijd voor back-up. De passing bij FC Oegstgeest was onzorgvuldig, waardoor veel onnodig balverlies werd geleden. Desondanks waren in deze fase de grootste kansen voor FC Oegstgeest, dat met z’n snelle voorhoede regelmatig dreigend was voor het RCL-doel, tot grote ontevredenheid van de, zijn verdediging tot alertheid manende Leiderdorper goalie.

Als de FC Oegstgeest voorhoede op pad werd gestuurd, dan sloot het middenveld en verdediging aan. In de 23e minuut werd Alessio na een mooie slalom langs 3 RCL-ers onreglementair gestopt en mocht Jesse op zo’n 20 meter van de goal aanleggen voor een directe vrije trap. De bal werd met snelheid over de 3 mans-muur gekruld en belandde via binnenkantpaal achter de keeper. De perfecte vrije trap en 1-0 voor FC Oegstgeest.

Na rust tekende zich meer en meer af dat RCL vrolijk kon doorwisselen en dat bij FC Oegstgeest met slechts 11 spelers die mogelijkheid ontbrak. Warre, Fabian en Mike maakten op het middenveld flink wat meters, zeker toen op enig moment Michiel geblesseerd uitviel (enkel) en FC Oegstgeest met 10 verder moest. Het normaal zo dominante FC Oegstgeest werd teruggedrongen op eigen helft en gedwongen tot countervoetbal, hetgeen overigens zeer effectief werd gedaan.

In de 16e minuut werd Mike op rechts met een prima pass de diepte ingestuurd en wist uit een bijna onmogelijke hoek de keeper in de korte hoek te passeren (2-0). Prima goal Mike!
10 minuten later was Thijmen op rechts op een pass van Jesse zijn tegenstander (veel) te snel af en kon hij met een strakke voorzet de opgekomen Benjamin in het centrum bereiken. Van dichtbij was het voor Benjamin vervolgens een koud kunstje om de 3-0 aan te tekenen.

Michiel keerde terug in de wedstrijd waardoor de elf van Oegstgeest weer compleet was. Dat bracht weer evenwicht in de strijd, alhoewel RCL toen wel hun grootste kans in de wedstrijd creëerde. Gijs kwam razendsnel uit en blokte in eerste instantie het schot en in tweede instantie caramboleerde de bal rakelings over het Oegstgeester doel. In de aanval aan de overzijde die daarop volgde, werd hands binnen de 16 door de scheidsrechter als strafbaar beoordeeld en mocht Jesse vanaf 11 meter aanleggen voor de 4-0. Daarna werd de wedstrijd door FC Oegstgeest op slot gegooid en was de ietwat geflatteerde einduitslag bereikt.

We speelden misschien niet helemaal het spel wat we willen, maar nood breekt wetten en dan is het goed dat we achterin de nul hebben gehouden en we zeer effectief waren in het afronden van onze ‘counters’. Kortom een prima resultaat dat ons direct bovenaan de stand brengt. Laten we echter nog niet het Wilhelmus inzetten, maar eerst zorgen dat we volgende week met tenminste 14 fitte spelers naar Forum Sport kunnen afreizen.

Bekijk <hier de foto’s van deze wedstrijd> gemaakt door Jasper en Tjeerd.