Info kantinedienst

Info kantinedienst

pdf-logo.pngWelkom Bar/keuken ploeg in de kantine en de keuken van FCO. Fijn dat jullie een dienst willen draaien. Als FCO zijn wij hier erg bij mee. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we onderstaande instructie gemaakt. Lees dit eens aandachtig door indien je niet alles weet. Mocht je tijdens je dienst zaken missen of heb je tips ten aanzien van de instructie, schrijf het dan op het whitebord in het voorraadhok. (direct om de hoek van de keuken) Staat u ingepland voor de pantry? Meld u zich dan in de kantine bij een vast vrijwilliger. Die zal u wegwijs maken. (via het pdf-logo kun je deze tekst eveneens downloaden)

Kantinedienst

Opstarten

08.00 uur

 • De kassa’s worden aangezet, lichten aan, eventueel stoelen van de tafels, bar. Check de koelkasten of ze aangevuld kunnen worden en check koffiebekers, suiker en melk sticks en thee etc zodat alles klaar staat en netjes is.
 • Kook 10 eieren in een pan. Eieren staan in de grote koeling in het rek.
 • Maak 1 doos (32 stuks) gehaktballen klaar. Doos staat in de midden koeling. Koken in water, beetje ketjap erbij en sambal. Hierna de gehaktballen in de warmhoud bakken Broodjes kaas en ham: maak niet te veel klaar. ( 5 om 5) broodjes die je klaar maakt, doe ze in plastic zakjes of vershoud folie zodat ze langer vers blijven. Leg de broodjes in de broodvitrine.
 • Leg het fruit (bananen en appels) op een zilveren schaal op de toonbank bij de verkoop
 • FCO shirts liggen in voorraadruimte.

09.30 uur

 • Pindasaus: de pindasaus is kant en klaar. Vul de warmhoud bak met pindasaus en zet de warmhoudbak aan rond 9.30 uur. De saus kan dan opwarmen. Roer af en toe om.
 • Vergeet niet een laagje water ONDER de warmhoudbakken te doen.

10.00 uur

 • De frituur mag aan.
 • Kroketten/Frikandellen/kaasoufles: snacks liggen klaar in de middelste koeling. Houdt dit gedurende dag in de gaten. Als er meer nodig is, haal spullen wat nodig is, tijdig uit de vriezer. Geen hele dozen als het niet nodig is. Check bijvoorbeeld hoeveel wedstrijden er nog moeten worden gespeeld. Geldt ook voor patat. Een aantal zakken patat liggen klaar in de koeling.
 • Gebruik voor de tosti apparaten witte folie en leg de tosti daar tussen. (max 4 tosti’s tosti’s naast elkaar) Makkelijkste om deze steeds aangevuld te houden. Zijn ze nog bevroren dan even 30sec, dichte verpakking in de magnetron.

Bijvullen dranken

 • Zodra het even rustig is, check of er dranken moeten worden aangevuld. Na elke shift vul je veel mogelijk alle frisdrank aan. En ook het snoep wordt aangevuld wanneer op. Is er iets helemaal op dan noteer je dit op het planbord in de voorraadruimte.

13.00 uur

Alcohol

 • Vanaf 13.00 uur mag er alcohol geschonken worden. Als je twijfelt of iemand niet ouders is dan 18 tot 25 MOET je ID vragen. Wanneer iemand die niet bij zich heeft mag je geen alcohol schenken.

16.30 uur

Plastic vs Glas

Tot 16.30 uur mag er GEEN glas gegeven worden, dus ook geen flesjes (behalve AA en Bronwater) ook niet aan mensen die binnen of aan de bar blijven. Alles gaat tot 16.30 in plastic bekers.
Zet de plastic bekers voor fris, bier en wijn klaar op de bar bij de taps
Let op: we schenken cola en fanta uit de flessen. Zorg dat je glas verkoopt waar koolzuur nog aanwezig is. Dus niet het laatste uit de fles, mix dat anders met nieuw

0% Bier

 • Wij kunnen geen 0% bier schenken aan kinderen onder de 18 jaar. Dit is bij controle te moeilijk om te bewijzen dat er geen alcohol in zit. Om dus discussies te voorkomen schenken we dit alleen aan 18+

Opgeruimde keuken kantine en terras

 • Zodra het rustig is, even een rondje lopen, opruimen stoelen aanschuiven. Tafels schoonmaken, prullebakken legen etc. Check ook koffiecreamer, suiker en thee. Vul zonodig aan.
 • Houdt de keuken netjes en werkbaar. Heb je iets gebruikt, was het dan af indien hier de tijd voor is. Borstel en afwas staan bij de spoeling. Zorg voor een nette, opgeruimde werkplek.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!