Jaap van Pampus: "Communiceren en zichtbaar blijven"

Jaap van Pampus: "Communiceren en zichtbaar blijven"

17 februari 2021 20:45


Ondanks het coronavirus gaat het eigenlijk ‘best goed’ met FC Oegstgeest. De fusieclub kwam vorige week naar buiten met nieuws over de staf rondom de selecties voor het volgende seizoen en bijna alles is ingevuld. Sponsoren laten de club niet in de steek en het huidige bestuur tracht volop binding te houden met de leden. Straks mag er hopelijk weer gevoetbald worden op het verfraaide complex en iedereen en alles staat in de startblokken. Ook Jaap van Pampus (eerste en vijfde foto) is er klaar voor, maar zit ondertussen niet stil. De voorzitter kwam bijna stilzwijgend binnen als opvolger van Marc du Maine, in de zomer van 2020 werd bekend dat een deel van het bestuur zou stoppen, en het werd de hoogste tijd om de man met de voorzittershamer eens te spreken. (bron: leidenamateurvoetbal.nl).

foto1.png

 

Reuring

"We zijn een weg ingeslagen en die zijn we voortvarend aan het vervolgen. In de voorbije maanden heeft de jeugd gelukkig nog door kunnen voetballen, totdat de winter om de hoek kwam kijken. Doordat zij wel mochten trainen en konden spelen op zaterdag bleef er reuring, mede dankzij de vrijwilligers die hun stinkende best hebben gedaan alles mogelijk te maken. Verder tracht het bestuur de connectie te houden met alle leden en sponsoren."

foto2.png

Trouwe sponsoren

Van Pampus was al zwaar betrokken bij de club, maar in het najaar werd hij benoemd tot de nieuwe preses. "Zo ongeveer tussen de eerste en tweede golf in. Op dat moment was al bekend dat ons nog veel meer narigheid te wachten stond. Het was dus vooral zaak om alles in goede banen te leiden rondom het virus. Veel andere onderwerpen schoven even door, zoals dat ook bij andere clubs uiteraard het geval zal zijn geweest. Dat neemt niet weg dat je als bestuur ook bezig moet zijn met de toekomst en ook wij kunnen nu eenmaal niet zonder support. Het is dan ook ronduit fantastisch dat onze hoofdsponsor, Rijndorp Installaties, bijtekende tot en met het seizoen ’22-’23. Van der Horst Assurantiën steunde ons met een injectie voor een pannaveldje en dat was vanzelfsprekend ook supernieuws. Daarbij kregen we er negen doeksponsoren bij. In deze moeilijke tijd een reden om een glimlach op het gelaat te krijgen. Andere sponsoren gaven tevens aan ‘gewoon’  door te gaan. Dus ja, dat levert veel energie op bij de betrokkenen richting de nabije toekomst."

foto3.png

Duidelijkheid

Zoals gezegd kreeg de club het ook voor elkaar om de staf weer in te vullen en dat naar volle tevredenheid. Zo meldde de club: "Na een tussenjaar voor de selectie van heren 1, door het uitvallen van hoofdtrainer Nico van der Salm, is het bestuur er samen met het technisch hart in geslaagd om de organisatie vorm te geven. Zo is per direct Eelco Fielemon aangesteld als Hoofd Technische zaken. Hij zal leiding gaan geven aan het technisch hart en samen met een team van ervaren mannen en vrouwen het ingezette technisch beleid verder ontwikkelen. De damesselectie zal ook het komend seizoen geleid worden door Ton Nieuwenburg, die nog steeds de ambitie van promotie waar wil maken! Het tweede elftal dames zal door Rick Koelman worden gecoacht. De herenselectie zal worden geleid door Thymen Kruider en Pascal Verschoor. Deze laatste twee zullen vanuit enthousiasme en passie het eerste elftal onder hun hoede nemen. Thymen is voor FCO geen onbekende. Na in een vorig seizoen trainer te zijn geweest van de onder-19 komt hij na een jaar bij ADO Den Haag gewerkt te hebben terug op de Voscuyl. Nu met het doel de heren 1 te laten excelleren. Thymen zal de job oppakken met Pascal, die in het verleden al voor meerdere elftallen in de regio heeft gestaan. In overleg met Thymen en Eelco zal de functie van coach heren 2 worden ingevuld. Ook daar is FC Oegstgeest in een ver gevorderd stadium."

foto4.png

Goed overleg

Van Pampus: "Met Nico hebben we goede gesprekken gevoerd en op een zeker moment werd duidelijk dat het onzeker bleef of hij tijdig kon terugkeren. In goed overleg hebben we besloten andere keuzes te maken. De deur blijft evenwel open staan bij de club voor hem, want de band was prima. In de voetbalwereld weet je nooit helemaal zeker hoe het loopt. Tymen is in elk geval een bekende bij de club en hij heeft een groot draagvlak binnen de vereniging. Door zijn grote netwerk hebben we tevens Pascal kunnen strikken. Voor nu zijn we content met de keuzes en hebben we er alle vertrouwen in dat de club sportief gezien verder kan groeien met de genoemde mensen."

foto5.png

Alle vertrouwen

En hoe zit het met de spelersgroep? "De gesprekken gaan nu lopen. Ik verwacht dat het gros zal blijven. Natuurlijk zijn er altijd spelers die zich willen verbeteren qua niveau of die het avontuur zoeken. Dat kan en mag. Of dat verstandig is na zo’n voetballoze periode is een tweede. Niemand weet hoe een speler uit deze ongewone situatie komt. Er is geen referentiekader. Dat kan ook bitter tegenvallen waardoor je bij een andere club de boot kunt missen. Bij deze club weten ze wat ze hebben. Afijn, ik heb er alle vertrouwen in dat de gesprekken vruchtbaar zullen verlopen."

foto6.png

Rol KNVB

Of er nog in competitieverband gespeeld zal/gaat worden, is hoogst twijfelachtig. "Dat wordt erg krap en ik vraag me af of het nog verstandig is. Ik denk dat de KNVB de rol op zich moet nemen om een alternatief op te zetten. Daar is ook al sprake van. Zij kunnen via hun database en na overleg met de clubs uitstekend tot een gunstige indeling komen met beperkte reisafstanden en met tegenstanders die binnen een straal van een paar kilometer liggen. Dan kan je het seizoen best nog op een leuke manier afsluiten. Er zijn al contacten gelegd met andere clubs en daar komen we vast uit. De Sportiff LAV Cup zou ook prima uitgespeeld kunnen worden, als het tenminste een beetje mee zit de komende tijd. Tot nu toe hebben we de jeugd veel intern kunnen laten spelen. Dat is prima te doen en leuk voor die knapen en meiden, maar het is en blijft leuker om tegen een echte tegenstander uit te komen. Spelen tegen vriendjes en/of klasgenoten is simpelweg uitdagender."

foto7.png

Communiceren en zichtbaar blijven

Gesteld kan worden dat FC Oegstgeest de zaakjes op orde heeft. Het slotwoord van Van Pampus: "Het vorige bestuur heeft de hardware neergezet en daar wordt nu op voortgeborduurd. We weten wat we willen. Nu, straks en in de verdere toekomst. We blijven werken aan het beleid en met het eerste willen we terugkomen op het niveau van een tweedeklasser. En daar dan stabiel meedraaien. Voor het overige mogen we niet klagen, maar hopen we wel dat de bal weer gaat rollen. Dat is voor iedereen beter en gaat een nog positiever gevoel geven. Voor nu is het zaak om te blijven communiceren met alle clubleden en zichtbaar te blijven."

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!