Mieniekamp 2022: Vrijdag

Mieniekamp 2022: Vrijdag

27 mei 2022 15:30


Het FCO Mieniekamp wordt dit jaar voor het eerst in drie jaar weer georganiseerd! Dit weekend komen er heel veel kinderen naar de club om te slapen, spelletjes te spelen, te dansen, en nog veel meer leuke activiteiten te beleven. Van elke dag wordt er een verslagje gemaakt, zodat alle ouders en andere geïnteresseerden op de hoogte blijven van alle fantastische dingen die de kinderen meemaken.

Donderdagavond
Gisteravond waren alle kinderen en kampbegeleiders bijna niet meer te herkennen. Tijdens de disco ging iedereen verkleed als iets wat begint met de eerste letter van zijn of haar voornaam. Er liepen giraffes, indianen, voetballers van Ajax en Feyenoord, en zelfs de Joker was aanwezig! Er werd volop gedanst en gesnoept van de popcorn en suikerspinnen. Veel kinderen hadden blijkbaar nog niet gevoeg gevoetbald, dus werden er nog partijtjes gespeeld in het donker op het hoofdveld. Na een tijdje sloeg bij de meesten de vermoeidheid wel toe na zo’n lange dag. De kinderen gingen toen op weg naar de tenten en gingen allemaal heel stilletjes ‘slapen’, terwijl de nachtwacht ze goed in de gaten hield.

Vrijdag
Goedemorgen! Alle kinderen werden met veel lawaai wakker gemaakt door de kampstaf, en maakten zich klaar voor het ontbijt. Na het ontbijt kon de dag echt beginnen, een dag die volledig in het teken zou staan van spelletjes. Van 09:30 tot 16:30 spellen doen, wie wil dat nou niet? De kinderen hadden er in ieder geval erg veel zin in. Er waren vier verschillende spellen voor ze georganiseerd. Allereerst de beroemde vossenjacht, met een echte vos! In groepjes gingen de kinderen van de ene vos naar de ander, waar ze een opdracht kregen die ze moesten oplossen. Elke vos had een probleem. Peter Pan had geen pan, dus was hij eigenlijk alleen Peter, de vos had geen FCO shirt, waardoor hij niet mee kon voetballen, en de Holland fan kende het Wilhelmus niet! Deze en nog meer gekke problemen hebben de kinderen allemaal opgelost.

Een ander spel dat de kinderen gingen doen was een speurtocht door Oegstgeest. De kinderen gingen weer in groepjes op pad en konden met een app precies zien waar ze steeds heen moesten. Bij elke stop was er een opdracht, een vraag, of moest er een FCO sticker worden gevonden die ergens op was geplakt. De kinderen gingen hier uiteraard weer erg fanatiek mee aan de slag, en hebben zo heel Oegstgeest door gerend. Toen was het dus hoog tijd voor een lekker broodje, die ze zelf mochten bakken! Iedereen kreeg een broodje aan een stok, en ging in een kringetje om de hete kolen zitten, om zo een lekker broodje te bakken. Als het broodje klaar was kon die worden gevuld met suiker of een worstje met saus. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank en iedereen zat te smullen. Hierna was er even tijd voor de kinderen om te doen waar ze zin in hadden, en ontstond er een waterpistolen gevecht voor de kantine.

Het derde spel dat de kinderen hebben gespeeld is het Douanespel in het bos van Wijkerslooth. De ene helft van de groep was de douane, en de andere helft de smokkelaars. De smokkelaars moesten hun best doen om met zoveel mogelijk kaartjes voorbij de douane te komen, en de douane moest hen tegenhouden door ze af te tikken. Wederom veel geren en plezier dus! Tot slot mocht de badkleding aan worden getrokken voor misschien wel het leukste spel van de dag: Waterpret! De kinderen hielden een wedstrijdje door elkaar zo nat mogelijk te maken met doorweekte sponsen. Daarna werd de buikschuifbaan gereed gemaakt, en gleed iedereen met volle vaart over de natte baan. De baan was ook goed ingesopt, zodat je er als een speer vanaf kon gaan. Kortom, een dag vol leuke spellen en plezier!

Voor de rest van de dag staat er nog een BBQ op de planning, waar ook de ouders, broertjes, zusjes en andere familie voor was uitgenodigd. De BBQ’s en al het eten staat al klaar, zodat iedereen na alle spellen gelijk aan tafel kan. Hierna gaan de kinderen nog een spannende avond tegemoet. Om 22:00 is er voor de O8 en O9 een boswachtersspel en om 23:30 is er voor de O10 en O11 een spannende spooktocht! De verwachting is dat ze hierna helemaal bekaf zijn en als een blok in slaap zullen vallen. Misschien heeft de nachtwacht hierdoor ook wel een rustigere nacht…

mnkmp-20220527-043.jpg
mnkmp-20220527-022.jpg
mnkmp-20220527-078.jpg
mnkmp-20220527-243.jpg
mnkmp-20220527-107.jpg
mnkmp-20220527-132.jpg
mnkmp-20220527-319.jpg
mnkmp-20220527-180.jpg
mnkmp-20220527-368.jpg

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!