Buiten tennissen op smashcourt, de hele jaar door!

Buiten tennissen op smashcourt, de hele jaar door!

23 augustus 2019 9:45


Voetbalvereniging FC Oegstgeest beschikt sinds de fusie over een tennisafdeling en een eigen
tenniscomplex met 3 tennisbanen. Er bestaat de mogelijkheid tot het spelen gedurende
een geheel seizoen, gedurende de zomerperiode of gedurende de winterperiode.

De banen van FC Oegstgeest-tennis zijn van kunstgras ingestrooid met zand. De speeleigenschappen en uitstraling lijken erg op gravel. Ze zijn echter beter tegen weersomstandigheden bestand en ze kunnen daardoor het hele jaar door bespeeld worden. Bovendien kan er op “gegleden” worden.
Bij veel regen zijn de banen na een korte droge periode alweer bespeelbaar. En als het juist heel droog is blijken stofvorming en verwaaiing minimaal waardoor doorspelen ook mogelijk is. Omdat de banen over verlichting beschikken is het mogelijk dagelijks te spelen van zonsopgang tot 23.00 uur ’s avonds. De ledverlichting kan door de gebruikers worden aan- en uitgeschakeld.

Er wordt recreatief tennis gespeeld, er zijn geen competitieteams. Door de tenniscommissie van FC Oegstgeest worden onderling wedstrijden georganiseerd. Maar ook dat is op vrijwillige basis. U kunt daarvoor inschrijven. Wie competitie wil spelen moet zich hiervoor aanmelden bij OLTC (of een andere reguliere tennis vereniging). Bij FC Oegstgeest-tennis kan wel tennisles worden genoten. U kunt zich via de FC Oegstgeest-tenniscommissie opgeven voor de lessen waarna de school met u naar een geschikte mogelijkheid zoekt. De lessen worden zowel individueel als groepsgericht verzorgd.

Voor het tennissen hanteert FC Oegstgeest-tennis het afhangsysteem. Daar gelden de nodige spelregels voor. In het kort komt het erop neer dat u uw tennispasje in het daarvoor bestemde bord plaatst. Een ieder kan dan zien gedurende welke tijd een baan bezet is. De baan beschikt over een klein paviljoentje waar u uw kleding en tas kunt wegleggen. Er is géén horecafaciliteit aanwezig. Wel is er een toiletfaciliteit.

Tennis bij FC Oegstgeest kan worden gespeeld door leden van FC Oegstgeest (en andere Voscuyl verenigingen) en door ouders van die leden. Er bestaat de mogelijkheid tot het spelen gedurende een geheel seizoen, gedurende de zomerperiode of gedurende de winterperiode. De tarieven vindt u op de website van FC Oegstgeest (www.fcoegstgeest.nl)

Het winterseizoen loopt van 1 oktober tot 1 april. Wie zich nu opgeeft kan tot aan het winterseizoen kennis maken met FC Oegstgeest tennis. U kunt zich aanmelden via de leden administratie van FC Oegstgeest waarna u een aanmeldingsformulier per e- mail krijgt toegezonden. (ledenadmin@fcoegstgeest.nl)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!