Promotie Vrouwen 1 - FC Oegstgeest

Promotie Vrouwen 1

Promotie Vrouwen 1

19 juni 2023 17:30


Maandag 12 juni was het feest op sportpark De Voscuyl omdat die dag bekend werd gemaakt dat vrouwen 1 van FC Oegstgeest gepromoveerd is naar de tweede klasse! Het team, onder leiding van trainer Rick Koelman, was tweede geƫindigd in derde klasse C wat de vrouwen verzekerde van nacompetitie. De vrouwen mochten in de tweede ronde van de nacompetitie aansluiten en speelden op zaterdag 10 juni de halve finale op eigen terrein tegen de vrouwen van Die Haghe. De ploeg uit Den Haag was op de tiende plek geƫindigd in tweede klasse B en moest, net als FC Oegstgeest, flink aan de bak om verzekerd te zijn van een plekje in de tweede klasse.

De dag van de wedstrijd was het druk op sportpark De Voscuyl en de vrouwen van FC Oegstgeest leken gesterkt door het publiek. De thuisploeg speelde namelijk een zeer sterke wedstrijd en daarom stond er na het eindsignaal van de scheidsrechter een welverdiende 3-1 overwinning op het scorebord. Dit bekende dat de ploeg door was naar de finale van de nacompetitie. Deze wedstrijd zou op neutraal terrein worden gespeeld tegen de winnaar van de andere halve finale: GJS vrouwen 1. De ploeg uit Gorinchem wist in de halve finale na penalty’s te winnen van ’s Gravenzande vrouwen 1.

De wedstrijd werd bekend gemaakt en snel daarna bleek dat de vrouwen van GJS de finale niet konden spelen en zich terugtrokken uit de nacompetitie. Na een belletje met de KNVB kwam het verlossende woord, namelijk dat dit bekende dat FC Oegstgeest vrouwen 1 gepromoveerd is naar de tweede klasse! De speelsters en de staf waren ietwat verbaasd toen ze dit nieuws te horen kregen, maar iedereen was vooral ontzettend blij en trots. Samen hebben ze het hele seizoen hard gewerkt om tot dit resultaat te komen.

Het is het afgelopen seizoen niet altijd makkelijk geweest voor de vrouwen en staf van FC Oegstgeest vrouwen 1. Vooral aan het begin van het seizoen liet de ploeg soms onnodig punten liggen. Ook kwam het team door blessures veel speelsters te kort waardoor er vaak invallers nodig waren van het tweede team en meiden uit de jeugd. Gelukkig wist het team de resultaten te verbeteren en bleven zowel de vrouwen als de staf altijd hard voor elkaar vechten.

Aankomend seizoen gaat het team het met een nieuwe trainer opnemen tegen de ploegen in de tweede klasse. De promotie van de vrouwen betekent meer kansen voor FC Oegstgeest om het vrouwen- en meidenvoetbal bij de club tot een hoger niveau te tillen. Van harte gefeliciteerd vrouwen van FC Oegstgeest!

Varen.jpeg
De vrouwenselectie heeft de promotie afgelopen zaterdag gevierd tijdens een middag varen door Leiden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!