Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest kon geen vuist maken

20 november 2022 17:30

Ondanks de inzet zag het spel van FC Oegstgeest er verlammend uit. Het team kon geen vuist maken. Een belangrijk deel van de eerste helft zelfs volledig in de verdediging gedrukt. Na een half uur zette Nieuwkoop het overwicht om in een doelpunt. In de tweede helft kwam FC Oegstgeest iets terug in de wedstrijd, maar dat bleef onbeloond. Zelfs een tweede doelpunt voor Nieuwkoop konden ze niet verhinderen, 2-0 verlies dus. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Nieuwkoop is het tweede team op rij dat voor aanvang van de wedstrijd qua aantal punten in de stand van ongeveer gelijk niveau zou zijn. Evenals RKDES vorige week had FC Oegstgeest één punt meer in de lijst, nu geldt dat ook voor Nieuwkoop. Vorige week kwam FC Oegstgeest bedrogen uit. Als gevolg van persoonlijke fouten en de onmacht om zelf te scoren gingen de drie punten naar RKDES. Nu was FC Oegstgeest dus extra gebrand om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Aan inzet ontbrak het dan ook niet.

FC Oegstgeest verscheen ook nu weer in het volledig witte tenue en Nieuwkoop in het voor hen vertrouwde oranje met witte broek. De begin minuten waren wat aftastend en ging ongeveer gelijk op over en weer. Maar al na vijf minuten kwam Nieuwkoop door slecht uitverdedigen van FC Oegstgeest in balbezit. Het schot werkte keeper Gijs Jansen net naast en de daarop volgende corner was geen gevaar voor de Oegstgeester defensie.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Oegstgeest steeds meer in de verdrukking. Een tijdlang waren een stuk of acht Oegstgeestenaren op eigen helft op de zestien meter alleen maar aan het verdedigen. En, zodra de bal weer in bezit was, was er op het middenveld geen aanspeelpunt te vinden. Hierdoor kwam Nieuwkoop iedere keer weer makkelijk in balbezit. Met een herhaling van zetten als gevolg.
In de 28ste minuut resulteerde dit in de 1-0 voor Nieuwkoop. Een handige en snelle voetballer van Nieuwkoop, Hamza Elmaraije, passeerde de verdediging eenvoudig en schoot goed in. Keeper Gijs Jansen was kansloos op de inzet.

FC Oegstgeest had duidelijk geen antwoord op het voetbal van Nieuwkoop. De lichaamstaal van een aantal Oegstgeestenaren straalde machteloosheid uit. Het leek wel of de opdracht van de trainer niet door het gehele team werd begrepen.

Na de rust begon FC Oegstgeest overtuigender aan de tweede helft. Maar ook nu resulteerde dit niet in meer kansen. Wel wist FC Oegstgeest aanvallend iets meer een vuist te maken, nu voornamelijk met lange ballen naar voren. Na een minuut of tien in de tweede helft werden Dylan Dijkstra, Roy Elkerbout en Timo Lichtenbeld vervangen voor respectievelijk Mario Gianfiglio, Sam Roelen en Bas Brom. Met deze wissel kon FC Oegstgeest wel iets meer aandringen. Met name ook door een snelle speler als Sam Roelen die af en toe als splijtzwam fungeerde in de verdediging van Nieuwkoop. Tot reële kansen kwam het echter niet.

Ook vandaag liet keeper Gijs Jansen weer zien dat hij de nodige doelpogingen kon verijdelen. Nog één keer moest hij tegen het einde van de wedstrijd (85ste minuut) het onderspit delven toen het Nieuwkoop lukte om de 2-0 te maken.

Resumerend is afgelopen zaterdag duidelijk geworden dat FC Oegstgeest Nieuwkoop als meerdere moest erkennen. Het ontbrak de Oegstgeestenaren zeker niet aan motivatie en inzet. Maar het leek wel of de spelers de opdracht van de trainer niet goed konden uitvoeren. De trainersstaf moet dus weer even terug naar de tekentafel.

Volgende week speelt FC Oegstgeest thuis om 14.30 uur tegen SCW. SCW staat met 6 punten op de twaalfde plaats in de ranglijst tegen FC Oegstgeest op de zevende met 13 punten. Winst van deze wedstrijd zou een lekkere opsteker zijn na de twee teleurstellende wedstrijden van de afgelopen weken.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.