Facebook Toestaan Niet toestaan

Keeper Gijs Jansen houdt de nul en Oegstgeest wint

31 oktober 2022 22:00

In de thuiswedstrijd was het uit de vierde klasse gepromoveerde Koudekerk zaterdag de tegenstander van FC Oegstgeest. Beide teams stonden na 4 wedstrijden in de middenmoot van de ranglijst met 1 punt verschil. Ze kregen allebei de nodige kansen om te scoren maar FC Oegstgeest was het meest effectief en sloot de wedstrijd winnend af. (foto's: Paul Lichtenbeld).

In het verleden hebben FC Oegstgeest en Koudekerk al vele competitiewedstrijden tegen elkaar gespeeld, zowel in de vierde als in de derde klasse. Net als nu in deze wedstrijd, was Koudekerk in het verleden een tegenstander waar je niet zomaar van won. Op deze bijna zomerse zaterdag eind oktober waren er heel wat supporters van zowel FC Oegstgeest als van Koudekerk naar sportpark De Voscuyl gekomen. Ze zagen een aantrekkelijke wedstrijd waar Koudekerk in het begin de bovenliggende partij was. Al zag Bob den Hollander in de derde minuut zijn kopbal gestopt door de Koudekerk keeper. Na 20 minuten kwam FC Oegstgeest op een 1 – 0 voorsprong, gescoord door Den Hollander via een terecht gegeven penalty. Hierna wist zijn team meer grip op de wedstrijd te krijgen. Tien minuten voor de rust probeerde een middenvelder van Koudekerk over een afstand van zo’n 35 meter doelman Gijs Jansen, die ver voor zijn doel stond, te verschalken, maar Jansen wist teruglopend de bal met de toppen van zijn vingers tot corner te verwerken. Aan het eind van de eerste helft miste een schot van Roy Elkerbout maar net het doel.

In de tweede helft bleef Bas Nieuwenburg in de kleedkamer achter en werd vervangen door Dylan Dijkstra. Na de rust was het weer Koudekerk dat fel van start ging, maar de Oegstgeest verdediging hield goed stand. Oegstgeest wist weinig kansen te creëren in de tweede helft. Ook de twee wissels die ingebracht werden veranderden hier niet veel aan. Totdat tien minuten voor tijd Den Hollander uit een voorzet van Elkerbout zijn tweede doelpunt van de middag op zijn naam wist te zetten: 2 - 0. Spelers die scoren kunnen voor een overwinning zorgen, maar zeker ook een keeper die zijn werk foutloos doet. Zo heeft doelman Jansen met een aantal fraaie reddingen in de tweede helft de nul weten te houden. Vlak voor tijd kreeg Den Hollander die twee keer gescoord had een publiekswissel  en werd vervangen door de laatste wissel van FC Oegstgeest, de reservekeeper Sebastiaan Perreijn. Door de vele geblesseerde spelers had trainer Thymen Kruider geen veldspelers meer als wissel. Hierdoor zat er helaas voor Jansen niet de zeker verdiende publiekswissel in. FC Oegstgeest staat nu op een gedeelde derde plaats samen met RKDES en Blauw-Zwart.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd bij en tegen het Leidse Lugdunum, dat met Aarlanderveen op een gedeelde tweede plaats staat: aanvang 14.30 uur.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld kun je <hier> vinden.