Facebook Toestaan Niet toestaan

Krappe winst FC Oegstgeest

16 oktober 2022 23:30

Na een treurige week met grote impact op alle spelers, nu een uitwedstrijd tegen Stompwijk. Gedurende de hele wedstrijd had FC Oegstgeest wel een licht overwicht. Ondanks dat scoorde Stompwijk de 1-0 binnen een half uur. Kort daarop reageerde FC Oegstgeest met de 1-1. Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. In de tweede helft gaf FC Oegstgeest haar herwonnen voorsprong (1-2) niet meer af. Maar zeker tegen het einde van de wedstrijd was dat zeker niet vanzelfsprekend, uitslag 2-3. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Op Twitter verwoorde trainer Thymen Kruider het goed: “Na een intense en verdrietige periode mogen we vandaag weer aan de bak in de competitie. Op naar de 3 punten voor mijn grote vriend Martin.” Martin Brussee overleed ruim een week geleden plotseling. Dit had een grote impact op met name de selectiespelers van FC Oegstgeest. Martin heeft een grote bijdrage geleverd binnen FC Oegstgeest. De wedstrijd tegen Stompwijk ‘92 werd dan ook voorafgegaan met een minuut stilte en de spelers droegen rouwbanden.

Een heel ander Twitter bericht was dat van Amateurvoetballeiden (@voetbalinleiden) met de melding dat FC Oegstgeest voor het eerst in de historie in competitieverband tegen Stompwijk ‘92 uit zou komen. Dat klopt natuurlijk maar voor 50%, met name voor fusieclub v.v. Oegstgeest. Voor de andere fusieclub v.v. UDO is Stompwijk ‘92 natuurlijk wel een oude bekende.

Al vroeg in de wedstrijd moest keeper Gijs Jansen in actie komen om een doelpoging te verijdelen. Even later viel de keeper van Stompwijk ‘92 uit met een schouderblessure na een ongelukkige botsing met andere speler(s). Dit zorgde voor een kort oponthoud van de wedstrijd. Kort na hervatting kreeg Abel Bormans een grote kans maar zijn inzet raakte de kruising.
Bij tijd en wijle was het spel van FC Oegstgeest zeer verzorgd en konden de spelers elkaar blindelings vinden. Andere momenten lieten ze toch ook wel steken vallen waardoor Stomwijk ‘92 gevaarlijk kon worden in hun aanval. Dit resulteerde na een klein half uur in een doelpunt 1-0. Dit ondanks het lichte overwicht van FC Oegstgeest.
Via een pass van Dylan Dijkstra op Bob den Hollander werd de stand weer gelijkgetrokken (1-1). Vlak voor rust kreeg Bob den Hollander nog een kans, maar de keeper van Stompwijk ‘92 blokkeerde de inzet knap.
Na rust paste trainer Thymen Kruider een aantal wissels toe waaronder Sam Roelen. Sam Roelen liet zich gelijk zien door een bal van Stompwijk ‘92 tijdens uitverdedigen te onderscheppen. Zijn schot treft echter de paal. Korte tijd later komt hij opnieuw vrij voor de keeper, ook nu zonder het gewenste resultaat. De keeper stopt het schot.
Rond de zestigste minuut was Timo Lichtenbeld gewikkeld in een clash met verschillende Stompwijk ‘92 spelers. Bij toeval bemachtigde Bob den Hollander de bal en hij aarzelde geen seconde en zorgde voor de 1-2. Iets later verving Daan van Moorsel Bob den Hollander.
Met nog een minuut of tien te spelen kreeg Daan van Moorsel nog een grote kans toen hij alleen voor het doel kwam. Een verdediger van Stompwijk ‘92 voorkwam een doelpunt.
Een grappig moment was nog wel dat de zeer snelle speler, Sam Roelen, sprintend op een pass eruit werd gelopen door een speler van Stompwijk ‘92. Dat was hem deze wedstrijd nog niet gebeurd.
Op een ander moment was Sam Roelen wel zeer succesvol. Hij onderschepte een terugspeelbal in de verdediging en zette de bal toen voor naar de vrijstaande Daan van Moorsel. Deze maakte dit deskundig af: 1-3.
Tegen het einde van de wedstrijd werd het toch nog zeer spannend. Sam Roelen kreeg nog een grote kans, maar schoot net naast. Maar Stompwijk ‘92 was nog wel succesvol: 2-3.
Met de 2-3 begon Stompwijk ‘92 steeds meer te drukken en was de dreiging van een gelijkspel niet denkbeeldig. Gelukkig kon dat nog worden voorkomen en kon FC Oegstgeest de drie punten mee nemen naar Oegstgeest.

Via deze <link> kun je alle foto's van Paul Lichtenbeld bekijken.