Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest verliest eerste wedstrijd in bekercompetitie

5 september 2022 18:30

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de eerste bekerwedstrijd uit een serie van drie, tegen en bij het Haagse Sv Houtwijk. De tegenstander was vorig seizoen gepromoveerd vanuit de vierde klasse en speelt net als FC Oegstgeest dit seizoen in de derde klasse. De eerste helft eindigde in een gelijke stand, maar in de tweede helft waarin de tegenstander steeds harder speelde en onvriendelijker werd, trok Sv Houtwijk aan het langste eind. (foto's: Paul Lichtenbeld)

In de voorbereiding op de competitie heeft FC Oegstgeest wisselende resultaten behaald, de mooiste overwinning was uiteraard die tegen ASC waarin wederom de Vossencup gewonnen werd. Trainer Thymen Kruider had bij de wedstrijd van zaterdag direct al personele problemen. Door blessures, werk en vakantie miste hij een aantal belangrijke spelers. Zelfs in de warming-up viel een speler uit en bleven er nog maar twee wisselspelers over, waarvan een de reservekeeper was.

FC Oegstgeest kreeg al snel twee corners te nemen, maar die leverden niets op. Bij de corners die Sv Houtwijk hierna kreeg wist keeper Gijs Jansen ze met goede reddingen van het scoren af te houden. Na een kwartier wist de spits van Sv Houtwijk, nadat hij de bal vanuit buitenspelpositie gekregen had, de score te openen: 1 – 0. Na een drinkpauze halverwege de eerste helft maakte een verdediger van de tegenstander hands in zijn strafschopgebied, penalty. Abel Borremans wist de penalty in tweede instantie te benutten: 1 – 1. Sv Houtwijk wist weer via een aanval over rechts op voorsprong te komen. Maar in de extra tijd van de eerste helft kwam SV Oegstgeest op 2 – 2 door een doelpunt van Tim Bakker.

Na de rust ging FC Oegstgeest aanvallender spelen om zo meer kansen te creëren. Bij een scrimmage vlak voor het doel wist Borremans de bal over de doellijn te werken: 2 – 3. Al snel hierna wist de tegenstander de stand via een kopbal gelijk te trekken: 3 – 3. Een kwartier voor tijd werd Roy Elkerbout vervangen door Tim Noordhuis, om met deze snelle aanvaller voor de winst te gaan. Vlak hierna werd een verdediger van Sv Houtwijk met rood van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken FC Oegstgeest aanvaller onderuitgehaald had. De scheidsrechter die steeds warriger ging fluiten gaf tot ieders verbazing geen directe vrije trap maar liet de keeper een doeltrap nemen. Naast verbaal geweld gingen de Sv Houtwijkspelers ook steeds harder spelen met ongeoorloofde overtredingen zonder dat de scheids daar tegenop trad. Tot overmaat van ramp wisten ze ook nog de winnende treffer te scoren: 4 – 3 eindstand.

In de eerste ronde van de bekercompetitie speelt FC Oegstgeest nog tegen Scheveningen 2 en Quick 2. Aanstaande zaterdag wordt de thuiswedstrijd tegen Scheveningen 2 gespeeld, dat met 3 – 2 won van Quick 2, aanvang 14.30 uur.

Alle foto's zijn via deze <link> te bekijken.