Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest wint oefenderby tegen ASC

29 augustus 2022 8:45

De strijd om de 'vossencup' is een leuke traditie geworden waarbij FC Oegstgeest en ASC aan het begin van het seizoen een oefenwedstrijd spelen. Ook dit jaar trok FC Oegstgeest tijdens de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen ASC weer aan het langste eind. In de eerste minuten kwam FC Oegstgeest al op voorsprong. Alle vier de doelpunten vielen in het voordeel van FC Oegstgeest in de eerste helft. In de tweede helft viel FC Oegstgeest wat terug waardoor ASC iets meer aan voetballen toekwam. Dit was echter zonder beoogd resultaat. Evenals de voorgaande jaren kon de 'vossencup' ook dit jaar dus weer retour naar het clubhuis van FC Oegstgeest, tot volgend jaar ... (foto's: Paul Lichtenbeld).

De 'vossencup'
Sinds de fusie, vijf jaar geleden, speelt FusieClub Oegstgeest jaarlijks tegen ASC om het nieuwe seizoen in te luiden. De winnaar is gedurende een jaar de trotse eigenaar van de 'vossencup'. Doorgaans proberen beide verenigingen er ook een feestelijk tintje aan te geven. Zo zorgde FC Oegstgeest dit jaar op haar complex voor enige attracties. De jeugd kon zich vanaf 14.00 uur al vermaken met dartvoetbal, penalty snelheidschot meter en een springkussen. Bij ASC speelden enkele jeugdteams van beide verenigingen tegen elkaar.
Rond 16.00 uur ging het uigedost met FC Oegstgeest vlaggen richting voetbalterrein van ASC. Want dit jaar waren zij de gastheer voor de derby. Het gastheerschap wisselt jaarlijks, nu dus bij ASC. Behalve de vele aanhangers van FC Oegstgeest kon ook ASC zich op ruime belangstelling verheugen. Het was een gezellige drukte op het ASC complex. Met veel toeschouwers die waarschijnlijk vooral ook vakantieavonturen uitwisselden tijdens het bekijken van de wedstrijd. Al met al een traditie om in ere te houden.
ASC komt vanaf dit jaar uit in de tweede klasse van de zaterdagcompetitie. Ze switchen van de tweede klasse zondag naar de zaterdag. ASC competitiegenoot Foreholte maakt deze stap eveneens. Beiden zullen dus een klasse hoger starten dan FC Oegstgeest, dat in de derde klasse uitkomt.

De wedstrijd
Rond 17.00 uur floot scheidsrechter Erwin Theunissen het beginsignaal. FC Oegstgeest startte erg verdedigend met vijf man achterin. Enkele trouwe toeschouwers van de FC Oegstgeest aanhang vroegen zich hardop af wat hiervan de reden was, welke visie volgt trainer Thijmen Kruider? Misschien goed om hem eens de kans te geven om zijn visie voor dit seizoen uit te leggen.
Het grote overwicht van FC Oegstgeest resulteerde al snel in een eerste doelpunt. Via een voorzet wist Bob den Hollander reeds na enkele minuten de score al openen (0-1).  Het overwicht van FC Oegstgeest was groot, vooral in de eerste helft. Na 18 minuten scoorde Sjoerd Winkelman de 0-2. Een minuut of 10 later was het opnieuw Bob den Hollander die voor de 0-3 zorgde. ASC werd voortdurend in de verdediging gedrongen. Nog voor rust kon Tim Bakker de stand na een steekpass op 0-4 brengen.
In de tweede helft kwam Jesse Tas in de ploeg. FC Oegstgeest liet zich wat terug zakken waardoor ASC nu wel meer aan voetballen toekwam. Tot echte kansen kwam dat echter niet.
FC Oegstgeest kreeg nog wat mogelijkheden om tot scoren te komen. Waaronder een pass van Tim Bakker op Sjoerd Winkelman, maar deze schoot net naast. Rond de tachtigste minuut werd Sam Roelen's doelpunt afgekeurd in verband met buitenspel. Tegen het einde van de wedstrijd trof een lob van Timo Lichtenbeld over de keeper van ASC net geen doel.
Na 90 minuten, met een stand van 0-4, floot de goed fluitende scheidsrechter Erwin Theunissen voor het eindsignaal. FC Oegstgeest kon de ‘vossencup’ weer mee terugnemen naar de Voscuyl.
De in grote getale opgekomen toeschouwers konden tijdens de derde helft nog even nagenieten van de gastvrijheid van ASC en een langzaam zakkend zonnetje.

Via <deze link> zijn alle foto's (van Paul Lichtenbeld) van deze wedstrijd te bekijken en eventueel te bestellen.