Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest wint met 0-0

16 mei 2022 12:30

Na het verlies van Lugdunum met grote cijfers had FC Oegstgeest afgelopen zaterdag wel wat goed te maken. Hierbij realiserend dat FC Oudewater kennelijk ook in een dipje zit, lagen er misschien nu wel kansen. Of zou dit te opportunistisch gedacht zijn? (foto's: Paul Lichtenbeld)

De laatste wedstrijd die FC Oudewater met winst afsloot was namelijk van 23 april tegen Sporting Leiden. Daarna volgden twee verliespartijen en één gelijkspel. Alphia is tot op twee punten verschil genaderd. Dus de grote voorsprong is in de laatste wedstrijden aardig verkleind. Het plan van FC Oudewater was eigenlijk om afgelopen zaterdag het kampioenschap te gaan vieren. Met nog vier wedstrijden te gaan, moest van die planning worden afgezien.
Afgelopen zaterdag dus de sportieve plicht aan FC Oegstgeest om het FC Oudewater moeilijk te maken en om zelfs te proberen punten naar Oegstgeest te brengen. Zeker nu FC Oudewater even in een dip zit.
De eerste 18 minuten ging het spel wat op en neer. Al was het dankzij een goede redding van FC Oegstgeest keeper Davey Braggaar dat het scorebord op nul bleef staan.
Verdedigend stond FC Oegstgeest als een huis. Met de beide Lichtenbeldjes (Timo en Niels), Mario Gianfiglio en Dylan Dijkstra en natuurlijk als laatste sluitpost Davey Braggaar, aangevuld met de overige teamleden, kon in de wedstrijd zoals later zou blijken de nul gehouden worden.
FC Oudewater liet zich af en toe ver terugvallen. Waarschijnlijk met als doel om met snelle uitvallen een goede counter te maken. Hierbij werden ze soms ook wel gevaarlijk. Vlak voor rust kon Dylan Dijkstra op de doellijn in een reflex net op tijd een honderd procent kans van FC Oudewater verhinderen.
Maar ook FC Oegstgeest kwam tot kansen. Vlak na rust kon Abel Bormans meerdere keren counteren en kon FC Oegstgeest zelfs met een overtal voor het doel van FC Oudewater verschijnen. Helaas zonder het beoogde resultaat. Ook Sam Roelen bezorgde de verdediging van FC Oudewater met zijn snelheid en wendbaarheid meerdere malen kopzorgen.
Overall gezien speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Met twee teams die afwisselend aanvallend en teruggetrokken verdedigden. De keepers van beide teams hebben er mede voor gezorgd dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Rond de zeventigste minuut kon keeper Davey Braggaar FC Oegstgeest namelijk meerdere keren redden van de nederlaag. Hij speelde een belangrijke rol in de einduitslag.
Tegen het einde van de wedstrijd was duidelijk te zien dat beide ploegen alles hadden gegeven, passes werden minder zorgvuldig. Hierdoor kreeg FC Oegstgeest in de laatste minuten zelfs wat meer overwicht.
Met een 0-0 stand floot de goed fluitende scheidsrechter Richard Steenbergen voor het eindsignaal.

De meegereisde aanhang van FC Oegstgeest was zichtbaar enthousiast over de geleverde prestaties. Hoewel niet werd gescoord zorgden de Oegstgeestenaren voor een geweldige, aantrekkelijke wedstrijd. Dit geldt zowel voor de inzet, maar ook én nog belangrijker voor het creatieve voetbal dat ze speelden, een pure teamprestatie!

Aanstaande zaterdag speelt FC Oegstgeest thuis tegen Blauw Zwart om 14.30 uur.